Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: za 17 dec 2016, 21:30
De gemiddelde koelkast draait meestal op 6 graden. Maar volgens mij moet je het gewoon proberen en dan weten wij het ook gelijk 

Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Ik zei al ik heb geen recept.bobbee schreef:Ziet er dan goed uit Adriaan. Mijn complimenten. Is mij nog niet gelukt het zo luchtig te krijgen. Ik twijfel of ik te wacht met de desem te gebruiken.
Ja mooi verhaal voor, iedereen wilt jouw recept en nu geeft Adriaan het en weet je wel dat je het teveel werk vindt! Kom maar op met jouw richtlijnen, houvast, tijden aanwijzingen.cremalover schreef: Wat een gedoe.
Bij mij moet het met zo min mogelijk werk....als je wilt.
Dan heb je het zout er dus vanaf het eerst al in, wanneer poolish en water en meel bijeen tot deeg worden gemaakt?cremalover schreef: Om 8 uur maak ik mijn deeg.Ongeveer 7 minuten stretch and fold.
Nee.fransg schreef:Dan heb je het zout er dus vanaf het eerst al in, wanneer poolish en water en meel bijeen tot deeg worden gemaakt?cremalover schreef: Om 8 uur maak ik mijn deeg.Ongeveer 7 minuten stretch and fold.
Ah, die autolease stond er eerst niet bij.cremalover schreef:Zout komt na autolyse van mijn deeg.
Als ik het poolish en rest van meel en water grof gemengd heb laat ik het meestal een half uurtje staan.
Dan zout erbij en deeg klaar maken.
cremalover schreef: Ik sta om half 6 de volgende morgen op en ga koffie zetten en Pauw kijken.
Om 8 uur maak ik mijn deeg. Ongeveer 7 minuten stretch and fold.
Uurtje rijzen .
Daarna elke 10 minuten stretch and fold in de kom
Dit drie keer.
Daarom heb ik het ook over de 2 graden koeler, die kan trouwens ook tot een paar graden vriezen, maar kan ook op 12 graden plus staan.mutsje schreef:De gemiddelde koelkast draait meestal op 6 graden. Maar volgens mij moet je het gewoon proberen en dan weten wij het ook gelijk
Zo is het.fransg schreef:Ah, die autolease stond er eerst niet bij.cremalover schreef:Zout komt na autolyse van mijn deeg.
Als ik het poolish en rest van meel en water grof gemengd heb laat ik het meestal een half uurtje staan.
Dan zout erbij en deeg klaar maken.
Dat poolish, water en meel mengen is dus al gebeurd om half acht, dan volgt de autolease, dan zout erbij en dan is het 8 uur en ga je het deeg klaar maken?
cremalover schreef: Ik sta om half 6 de volgende morgen op en ga koffie zetten en Pauw kijken.
Om 8 uur maak ik mijn deeg. Ongeveer 7 minuten stretch and fold.
Uurtje rijzen .
Daarna elke 10 minuten stretch and fold in de kom
Dit drie keer.