Pagina 57 van 648
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: wo 21 dec 2016, 14:51
door bobbee
Vorige was mooier inderdaad. Maar nog steeds niet verkeerd!
Getapatalked
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: wo 21 dec 2016, 20:47
door Kabouter
Deze pipo kennen we van een eerder alhier geposte docu; hij geeft een aardige uitleg en zijn recept doet ivt het recept dat ik gebruikte veel korter eerste rijsfase en dan overnacht in z'n vorm. Dat wordt mijn volgende poging.
https://youtu.be/be57uXRf5xo" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: wo 21 dec 2016, 21:18
door mutsje
Kabouter schreef:Deze pipo kennen we van een eerder alhier geposte docu; hij geeft een aardige uitleg en zijn recept doet ivt het recept dat ik gebruikte veel korter eerste rijsfase en dan overnacht in z'n vorm. Dat wordt mijn volgende poging.
https://youtu.be/be57uXRf5xo" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Mag ik mijn beklag doen, ik probeer wat af te vallen maar dit is het spek op de kat binden, vooral het einde water liep in mijn mond

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: wo 21 dec 2016, 22:51
door fransg
Een goeie inderdaad!
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: do 22 dec 2016, 09:54
door cremalover
fransg schreef:Een goeie inderdaad!
Hij schoof zijn brood te laat de oven in.
Zie je aan de slechte ovenrijs en de platte vorm.
Verder een veel te lichte korst.Denk oventemperatuur een stuk te laag.
Niet iets wat ik zou willen nastreven.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: do 22 dec 2016, 10:03
door bobbee
Inderdaad, dat insnijden was niet nodig. Geen ovenrijs.
Getapatalked
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: do 22 dec 2016, 10:14
door cremalover
Het moment van brood de oven in vind ik nog steeds het allermoeilijkste te bepalen.
Het komt hierbij op minuten aan.
5 minuten meer of minder maakt het verschil tusseneen topbrood en een brood dat goed eetbaar is.
Aangezien je thuis nooit een 100 procent constant klimaat kunt scheppen zoals in een bakkerij blijft het letterlijk een beetje natte vinger werk.
Natte vinger in deeg steken en de veerkracht beoordelen.
En dat leer je niet op YouTube filmpjes maar door ervaring.
Na 300 plus zuurdesembroden vind ik dat nog steeds moeilijk.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: do 22 dec 2016, 10:22
door bobbee
Rijskastje bouwen.
Getapatalked
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: do 22 dec 2016, 10:25
door cremalover
bobbee schreef:Rijskastje bouwen.
Getapatalked
Dat ben ik dus niet van plan.
Ook geen semi professionele oven.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: do 22 dec 2016, 10:28
door bobbee
Niks moet, graan verbouwen lijkt me lastiger. Tempex vleeswaren bak met deksel, thermostaat en een gloeilamp. 10 a 20 euro.
Getapatalked