Pagina 59 van 103

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 22:32
door fransg
een mooie

zo plat kan dus ook gewoon

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 22:36
door manduca
Ja, dat werkt heerlijk bij grote volumes. Kun je goed met de ulekan (dat is de ‘stamper’, de schaal is de cobek) de ingredienten fijn wrijven. Krijg je goed de sappen en smaken eruit.

Weet je meteen hoe sambal ulek gemaakt wordt…..

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 22:41
door fransg
aha!

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 22:51
door bobbee
manduca schreef:Ja, dat werkt heerlijk bij grote volumes. Kun je goed met de ulekan (dat is de ‘stamper’, de schaal is de cobek) de ingredienten fijn wrijven. Krijg je goed de sappen en smaken eruit.

Weet je meteen hoe sambal ulek gemaakt wordt…..
Leuk!!

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 23:29
door Joste
Ja, werkt prettiger een grotere vijzel!

Re: Man en mes

Geplaatst: do 27 jan 2022, 13:14
door Joste
Deze gebruik ik voor met name indonesische recepten
Afbeelding

Re: Man en mes

Geplaatst: do 27 jan 2022, 13:35
door fransg
De Thaise is ook aangekomen:

Re: Man en mes

Geplaatst: do 27 jan 2022, 14:36
door cremalover
Mijn vijzels.De linkse heb ik 40 jaar in gebruik.Rechtse is van recenter datum.

Re: Man en mes

Geplaatst: do 27 jan 2022, 22:21
door Joste
Mooie vijzels! Vooral die linkse van cremalover en die grote van Manduca, maar ook die Thaise van Frans. Daar heb je verder je leven lang plezier van.

Man en mes

Geplaatst: do 27 jan 2022, 23:34
door manduca
Mijn collectie. De grote is 33cm en vind ik echt de fijnste. Gaat soms zelfs mee op vakantie (o.a. voor verse pindasaus).

Afbeelding


De kleine vijzel gebruik ik alleen om wat losse kruiden te vermalen/mengen. De kleine cobek (met de twee ulekans) ligt eigenlijk stof te happen.