Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: wo 30 nov 2016, 22:40
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Hoe bepaal je de maalgraad? Ik zie dat je die kunt afstellen maar lijkt me nog best lastig te bepalen, toch?cremalover schreef:Graanmolentje van Hawos.
Billy 100.
Ik denk dat je dat het beste op oog kunt doen. Zoals ook meel van hele tarwe (dus alles) grover is dan dubbel 00 meel wat veel mensen voor pizza pasta etc gebruiken. (persoonlijk gebruik ik fijne griesmeel meel van de turk voor laatste zaken). Ik heb zelf biologische volkorenmail van de AH omdat ik te lui ben om langs de hooigracht in leiden te fietsen naar de biowinkel :+bobbee schreef:Hoe bepaal je de maalgraad? Ik zie dat je die kunt afstellen maar lijkt me nog best lastig te bepalen, toch?cremalover schreef:Graanmolentje van Hawos.
Billy 100.
Bloem is meel, maar dan zonder de zemelen, kiem of andere vezels. Deze worden eruit gezeefd waarna je een witte bloem overhoudt. En dan heb je nog graderingen in het bloem zoals die 00. Dat heeft niks te maken met de maalgraad voor zover ik weet. Vraag me alleen af hoe je start met de maalgraad.mutsje schreef:Ik denk dat je dat het beste op oog kunt doen. Zoals ook meel van hele tarwe (dus alles) grover is dan dubbel 00 meel wat veel mensen voor pizza pasta etc gebruiken. (persoonlijk gebruik ik fijne griesmeel meel van de turk voor laatste zaken). Ik heb zelf biologische volkorenmail van de AH omdat ik te lui ben om langs de hooigracht in leiden te fietsen naar de biowinkel :+bobbee schreef:Hoe bepaal je de maalgraad? Ik zie dat je die kunt afstellen maar lijkt me nog best lastig te bepalen, toch?cremalover schreef:Graanmolentje van Hawos.
Billy 100.
Ik experimenteer.Kabouter schreef:Interesting, wat voor recept gebruik jij dan, met zo lang autolyse zonder desem erin?
Dat is toch geen recept. Als je heel precies bent, dan heb je toch ook wel een basis recept?cremalover schreef:Ik experimenteer.Kabouter schreef:Interesting, wat voor recept gebruik jij dan, met zo lang autolyse zonder desem erin?
Brood bakken heb ik inmiddels al een tijdje onder de knie.Ik ben op zoek naar smaak.I k noteer wel alles en ben zeer precies met hydratatie.
Nee heb ik niet.bobbee schreef:Dat is toch geen recept. Als je heel precies bent, dan heb je toch ook wel een basis recept?cremalover schreef:Ik experimenteer.Kabouter schreef: Interesting, wat voor recept gebruik jij dan, met zo lang autolyse zonder desem erin?
Brood bakken heb ik inmiddels al een tijdje onder de knie.Ik ben op zoek naar smaak.I k noteer wel alles en ben zeer precies met hydratatie.