Re: Man en mes
Geplaatst: vr 31 mei 2024, 09:45
Hier hebben we een gekarteld broodmes dat al ruim 40 jaar dienst doet en nog nooit is geslepen!
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Ja. Aan de gladde zijde even aanslijpen met wetsteen maar het aanzetstaal doet ook goed. Dan snijdt die weer. Heb ik van een messenslijper die mijn broodmes even langs de draaiende steen haalde en weer meegaf, het is goed zo zei hij, die snijdt weer, en hoefde ook nog eens niks te betalen.Joste schreef:Hebben jullie wel eens een broodmes geslepen of laten slijpen? Dat lijkt me iets om te laten doen.
Heb ik ook! Ik lees regelmatig de verhalen in ‘man en mes’ en wilde steeds al eens vragen of iemand dit werktuigje kent.bobbee schreef:Ik heb een minosharp. Zoiets als deze maar dan grijs en ouder denk ik.
Misschien niet perfect zoals een wet steen maar het gemak speelt bij mij de boventoon ondanks dat ik hem niet heel veel gebruik naast het aanzetstaal.
https://youtu.be/EQgO6-RyCB0?si=LoH483dY59nIP-ZT
Ja, heb ik ook en als ze echt bot zijn, dan door de drie molens halen en hij snijdt weer perfect! Heb ik zeker 10 of wel 15 jaar.omeCoffee schreef: vr 31 mei 2024, 10:21Heb ik ook! Ik lees regelmatig de verhalen in ‘man en mes’ en wilde steeds al eens vragen of iemand dit werktuigje kent.bobbee schreef:Ik heb een minosharp. Zoiets als deze maar dan grijs en ouder denk ik.
Misschien niet perfect zoals een wet steen maar het gemak speelt bij mij de boventoon ondanks dat ik hem niet heel veel gebruik naast het aanzetstaal.
https://youtu.be/EQgO6-RyCB0?si=LoH483dY59nIP-ZT
Voor de geïnteresseerde:
Heb je de minosharp ooit in het echt gezien of gebruikt?Ypuh schreef:Zo'n Minosharp wordt vaak voor gewaarschuwd dat het niet goed is, maar als je puur kijkt naar het design zou het wel mee moeten vallen lijkt mij. De opmerking "NO HEAVY PRESSURE IS NECASSARY" snijdt wel hout in deze.
Ik zou een Minosharp wel aanraden om vaker en licht te gebruiken. Net als met een aanzetstaal, als je goed bijhoudt hoef je een mes nooit uitgebreidt te slijpen.
@Cremalover, wat een unit! Ik geloof dat die van mij nog geen 2mm dik is.