Quickmill 835-retro
Geplaatst: za 08 jun 2019, 15:15
Ik ben nieuw op dit forum en ik heb geen ervaring met semi-automaten.
Ik heb de kunst van goed koffie zetten altijd al leuk gevonden. Pruttelpotjes en cafetieres zijn mijn eerste ervaringen.
Nu heb ik een semi-automaat gekocht en het hele internet afgestruind hoe je daarmee lekkere koffie kunt zetten.
Ik heb heel veel gelezen, maar een antwoord op mijn vraag kon ik niet vinden.
Van de verkoper heb ik bonen en een zakje correct gemaalde koffie voor semi-automaten.
Op een A4-tje heb ik geprobeerd om die maling zo goed mogelijk te evenaren.
Ik heb een automaat met een geïntegreerde molen.
Het valt me op dat ik de maler op de fijnste stand moet zetten. Er zitten ca.8 standen op.
Ik heb de regelaar zo ingesteld dat er 7gr koffie wordt vermalen.
Als ik die in mijn kleine filter stop, dan kan ik met een 58mm tamper de koffie niet aanstampen.
De koffie komt net niet boven het conische gedeelte.
Als ik de grote filter (Voor doppio) gebruik, dan kan ik de koffie wel aanstampen. Dan gebruik ik 14gr koffie.
Als ik dan 25-30 sec de machine aan zet, dan komt er veel te veel koffie.
Als ik de hoeveelheid koffie groter naak, dan wordt de doorstroomtijd minder.
een hoop vragen......misschien kan iemand mij helpen
Ik heb de kunst van goed koffie zetten altijd al leuk gevonden. Pruttelpotjes en cafetieres zijn mijn eerste ervaringen.
Nu heb ik een semi-automaat gekocht en het hele internet afgestruind hoe je daarmee lekkere koffie kunt zetten.
Ik heb heel veel gelezen, maar een antwoord op mijn vraag kon ik niet vinden.
Van de verkoper heb ik bonen en een zakje correct gemaalde koffie voor semi-automaten.
Op een A4-tje heb ik geprobeerd om die maling zo goed mogelijk te evenaren.
Ik heb een automaat met een geïntegreerde molen.
Het valt me op dat ik de maler op de fijnste stand moet zetten. Er zitten ca.8 standen op.
Ik heb de regelaar zo ingesteld dat er 7gr koffie wordt vermalen.
Als ik die in mijn kleine filter stop, dan kan ik met een 58mm tamper de koffie niet aanstampen.
De koffie komt net niet boven het conische gedeelte.
Als ik de grote filter (Voor doppio) gebruik, dan kan ik de koffie wel aanstampen. Dan gebruik ik 14gr koffie.
Als ik dan 25-30 sec de machine aan zet, dan komt er veel te veel koffie.
Als ik de hoeveelheid koffie groter naak, dan wordt de doorstroomtijd minder.
een hoop vragen......misschien kan iemand mij helpen