Voorstelronde nieuw lid Josephus
Geplaatst: wo 18 sep 2019, 10:26
Beste allen,
Als nieuw forumlid stel ik me graag even voor na een tijdje te hebben meegelezen. Mijn naam is Josephus, halverwege de dertig en woonachtig in omgeving Amsterdam. Sinds mijn studententijd een koffiefan. Wat begon met een espressopotje en melkschuimer op penlites, heeft via een filtermachine en cafetiere geleid tot de aanschaf van een Bezzera Magica met een Quamar M80E een jaar of 4 geleden. Hier ben ik nog steeds blij mee (naast de cafetiere).
In de tussentijd heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende bonen (vriendin houdt van chocolade, ikzelf van wat meer zuur), dus in de praktijk drinken we alles wat er tussenin zit via diverse webshops. Naast het lezen over bonen en het doorgronden van mijn maler (haal ik het optimale uit de boon?), ben ik de laatste tijd meer en meer geïnteresseerd geraakt in het branden van bonen omdat dit me erg fascineert.
Naast koffie ben ik gek van lange afstand hardlopen in de natuur (trails) en volg ik al jaren diverse cursussen Spaans.
Door lid te worden van het forum hoop ik dus nog verder te leren over koffie, het malen ervan en het brandproces.
Groeten Josephus.
Als nieuw forumlid stel ik me graag even voor na een tijdje te hebben meegelezen. Mijn naam is Josephus, halverwege de dertig en woonachtig in omgeving Amsterdam. Sinds mijn studententijd een koffiefan. Wat begon met een espressopotje en melkschuimer op penlites, heeft via een filtermachine en cafetiere geleid tot de aanschaf van een Bezzera Magica met een Quamar M80E een jaar of 4 geleden. Hier ben ik nog steeds blij mee (naast de cafetiere).
In de tussentijd heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende bonen (vriendin houdt van chocolade, ikzelf van wat meer zuur), dus in de praktijk drinken we alles wat er tussenin zit via diverse webshops. Naast het lezen over bonen en het doorgronden van mijn maler (haal ik het optimale uit de boon?), ben ik de laatste tijd meer en meer geïnteresseerd geraakt in het branden van bonen omdat dit me erg fascineert.
Naast koffie ben ik gek van lange afstand hardlopen in de natuur (trails) en volg ik al jaren diverse cursussen Spaans.
Door lid te worden van het forum hoop ik dus nog verder te leren over koffie, het malen ervan en het brandproces.
Groeten Josephus.