Nieuw en gelijk al wat vragen
Geplaatst: do 16 jan 2020, 10:02
Hi Coffee geeks,
Hier sinds kort (maandje of 2) ook meer interesse gaan tonen in het zwarte goud (oftewel espresso, koffie vind ik te "slap" smaken).
Mn eerste setje aangeschaft een Isomac Zaffiro en als maler een Ascaso I2 maler om mee te beginnen, later wil ik misschien nog overstappen naar een andere molen.
De Isomac 2ehands aangeschaft maar ziet er nog erg mooi uit (voor zover ik dat kan beoordelen). Ik heb na aanschaf zelf de E61 groep gereviseerd wat in principe prima te doen is. Alles werkt in principe prima en kan (vergeleken met mijn Nespresso hiervoor) aardig lekkere bakkies eruit krijgen maar zit nog met wat vragen/problemen.
- Als ik een espresso zet zodat de Zaffiro 9 bar aangeeft tijdens het zetten gaat de "flow" veelste snel echt binnen 14 sec een shot. Ook smaakt de espresso dan niet lekker. Pas als ik het malen aanpas zodat de shot met 11 bar (op de meter) eruit komt smaakt ie pas lekker. In principe zie ik het niet als een probleem maar lees overal dat die 9 bar redelijk heilig is. Hoe kan dit? Ligt dit aan de meter die misschien kapot/niet volledig werkt of ligt het toch aan mijn kunsten? Als ik blind filter loopt de druk ook op tot +/- 11bar weet niet of dat een goede indicatie is.
- Ook lees ik over bonen invriezen verschillende verhalen en ben ik toch wel benieuwd. Kan dit nu prima of is het een No Go. Als ik het goed lees moet het prima kunnen als je ze ook maar luchtdicht laat ontdooien (hoeveel tijd moet ik hier voor rekenen?)
Alvast bedankt voor al jullie hulp, ik heb al veel gelezen/geleerd op deze site en het is altijd leuk om kennis en info te delen met andere enthousiastelingen.
Gr May
Hier sinds kort (maandje of 2) ook meer interesse gaan tonen in het zwarte goud (oftewel espresso, koffie vind ik te "slap" smaken).
Mn eerste setje aangeschaft een Isomac Zaffiro en als maler een Ascaso I2 maler om mee te beginnen, later wil ik misschien nog overstappen naar een andere molen.
De Isomac 2ehands aangeschaft maar ziet er nog erg mooi uit (voor zover ik dat kan beoordelen). Ik heb na aanschaf zelf de E61 groep gereviseerd wat in principe prima te doen is. Alles werkt in principe prima en kan (vergeleken met mijn Nespresso hiervoor) aardig lekkere bakkies eruit krijgen maar zit nog met wat vragen/problemen.
- Als ik een espresso zet zodat de Zaffiro 9 bar aangeeft tijdens het zetten gaat de "flow" veelste snel echt binnen 14 sec een shot. Ook smaakt de espresso dan niet lekker. Pas als ik het malen aanpas zodat de shot met 11 bar (op de meter) eruit komt smaakt ie pas lekker. In principe zie ik het niet als een probleem maar lees overal dat die 9 bar redelijk heilig is. Hoe kan dit? Ligt dit aan de meter die misschien kapot/niet volledig werkt of ligt het toch aan mijn kunsten? Als ik blind filter loopt de druk ook op tot +/- 11bar weet niet of dat een goede indicatie is.
- Ook lees ik over bonen invriezen verschillende verhalen en ben ik toch wel benieuwd. Kan dit nu prima of is het een No Go. Als ik het goed lees moet het prima kunnen als je ze ook maar luchtdicht laat ontdooien (hoeveel tijd moet ik hier voor rekenen?)
Alvast bedankt voor al jullie hulp, ik heb al veel gelezen/geleerd op deze site en het is altijd leuk om kennis en info te delen met andere enthousiastelingen.
Gr May