Gene Cafe met Guatemala Strictly Hard Beans
Geplaatst: vr 28 jan 2022, 12:55
Goedendag allen,
Sinds een maand ben ik in bezit van een Gene Cafe brander.
Het vele lezen en met een proefpakket ongebrande bonen, ben ik uitgekomen bij de Guatemala strictly hard beans.
Ik heb hier op het forum meerdere malen de brandprofielen van Erik toegepast, eerst bij de bonen Brazil Santos en nu dus bij de Guatemala SHB. Het profiel om rond de 14 minuten een lekkere boon te creƫren.
Bij de huidige boon krijg ik dit echter niet voor elkaar om qua kleur (te vroeg om ze te proeven) end of roast rond de 14 minuten uit te komen. Hieronder zal ik de temperatuur en tijd verder uitschrijven:
Ik ben begonnen met het voorverwarmen met een temperatuur van 230 graden binnen de 10 minuten.
Bonen erin en 4 minuten op 220 graden. vanaf 0:00 tot 04:00 minuten bereikte de Gene de temperatuur van 200 graden.
Vanaf 04:00 heb ik de temperatuur opgeschroefd naar 238 graden.
De aangegeven temperaturen kwamen uit op: 06:00-> 209gr, 08:00-> 217gr, 10:00-> 222gr, 12:00-> 227gr, 14:00-> 230 om uiteindelijk bij een eindtijd van 17 minuten (toen vond ik de kleur pas goed) met een temperatuur van 233 graden. City roast.
Doe ik dit op de juiste manier, of wat doe ik fout en wat kan ik eventueel veranderen om met deze boon wel een juist brandprofiel neer te zetten?
Sinds een maand ben ik in bezit van een Gene Cafe brander.
Het vele lezen en met een proefpakket ongebrande bonen, ben ik uitgekomen bij de Guatemala strictly hard beans.
Ik heb hier op het forum meerdere malen de brandprofielen van Erik toegepast, eerst bij de bonen Brazil Santos en nu dus bij de Guatemala SHB. Het profiel om rond de 14 minuten een lekkere boon te creƫren.
Bij de huidige boon krijg ik dit echter niet voor elkaar om qua kleur (te vroeg om ze te proeven) end of roast rond de 14 minuten uit te komen. Hieronder zal ik de temperatuur en tijd verder uitschrijven:
Ik ben begonnen met het voorverwarmen met een temperatuur van 230 graden binnen de 10 minuten.
Bonen erin en 4 minuten op 220 graden. vanaf 0:00 tot 04:00 minuten bereikte de Gene de temperatuur van 200 graden.
Vanaf 04:00 heb ik de temperatuur opgeschroefd naar 238 graden.
De aangegeven temperaturen kwamen uit op: 06:00-> 209gr, 08:00-> 217gr, 10:00-> 222gr, 12:00-> 227gr, 14:00-> 230 om uiteindelijk bij een eindtijd van 17 minuten (toen vond ik de kleur pas goed) met een temperatuur van 233 graden. City roast.
Doe ik dit op de juiste manier, of wat doe ik fout en wat kan ik eventueel veranderen om met deze boon wel een juist brandprofiel neer te zetten?