Pagina 1 van 1

Lungo en grinderaanpassing

Geplaatst: vr 31 mar 2023, 09:47
door raze88
Beste allemaal,

Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?

Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.

Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?

Re: Lungo en grinderaanpassing

Geplaatst: vr 07 apr 2023, 21:56
door Pti
Ik doe americano's (long blacks) in plaats van lungo, maar ik vind de zachtere smaak van lungo zelf ook lekkerder.

Re: Lungo en grinderaanpassing

Geplaatst: vr 07 apr 2023, 22:09
door bobbee
raze88 schreef:Beste allemaal,

Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?

Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.

Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Welke molen gebruik je nu dan?

Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.

Re: Lungo en grinderaanpassing

Geplaatst: vr 07 apr 2023, 22:24
door raze88
bobbee schreef:
raze88 schreef:Beste allemaal,

Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?

Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.

Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Welke molen gebruik je nu dan?

Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
Ik gebruik nu een eureka mignon specialita. Inmiddels de sculptor 64s veranderd naar de 78s na het zien van enkele review filmpjes. De twijfel
blijft maar het zou ook voor nieuwe bonen makkelijker kunnen zijn om te proberen en eventueel ook om de mokkapot wat vaker te gaan gebruiken. Lastige keus..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Lungo en grinderaanpassing

Geplaatst: vr 07 apr 2023, 22:31
door robinfcb
raze88 schreef: vr 07 apr 2023, 22:24
bobbee schreef:
raze88 schreef:Beste allemaal,

Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?

Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.

Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Welke molen gebruik je nu dan?

Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
Ik gebruik nu een eureka mignon specialita. Inmiddels de sculptor 64s veranderd naar de 78s na het zien van enkele review filmpjes. De twijfel
blijft maar het zou ook voor nieuwe bonen makkelijker kunnen zijn om te proberen en eventueel ook om de mokkapot wat vaker te gaan gebruiken. Lastige keus..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Eureka Mignons zijn lastige apparaten als je wilt wisselen van bonen of zetmethode.. denk dat een apparaat als de Sculptor, met genummerde maalinstelling, een stuk makkelijker wisselen is.

Re: Lungo en grinderaanpassing

Geplaatst: vr 07 apr 2023, 22:34
door raze88
Pti schreef:Ik doe americano's (long blacks) in plaats van lungo, maar ik vind de zachtere smaak van lungo zelf ook lekkerder.
De smaak maar ook het mondgevoel (veel romiger) mis ik in een long black. Long black kan ook erg lekker zijn maar vind hem over het algemeen wat waterig overkomen tov een Lungo.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Lungo en grinderaanpassing

Geplaatst: vr 07 apr 2023, 22:57
door Pti
Dat is inderdaad een betere omschrijving!