Hoe shot verbeteren
Geplaatst: wo 29 nov 2023, 22:31
Sinds kort ben ik in het bezit van de Sage barista express. Ik gebruik van decafé bonen.
Ik zit nu op 17 gram gemalen koffie bonen, burr binnenzijde 3 en buitenstand ook 3, hiermee krijg ik een shot van 39/40 gram.
17 gr, maalstand 3.3 = 39/40 gr koffie.
Echter loopt de druk heel hoog op. Kan mij niet voorstellen dat dit zo hoort te zijn of dat dit, op lange termijn goed is voor het apparaat?
Helaas is de koffie alsnog wat zurig en ontbreekt de wat vollere smaak.
Wat kan ik nog doen om de smaak de fine tunen? Ik probeer de maalstand te laten staan en te spelen met de koffie input, echter wordt de koffie zuurder bij een lagere dosering of de druk veel te hoog bij een hogere dosering. Wat nu?
Btw ik gebruik vers gebrande bonen.
Alvast bedankt voor jullie hulp!
Ik zit nu op 17 gram gemalen koffie bonen, burr binnenzijde 3 en buitenstand ook 3, hiermee krijg ik een shot van 39/40 gram.
17 gr, maalstand 3.3 = 39/40 gr koffie.
Echter loopt de druk heel hoog op. Kan mij niet voorstellen dat dit zo hoort te zijn of dat dit, op lange termijn goed is voor het apparaat?
Helaas is de koffie alsnog wat zurig en ontbreekt de wat vollere smaak.
Wat kan ik nog doen om de smaak de fine tunen? Ik probeer de maalstand te laten staan en te spelen met de koffie input, echter wordt de koffie zuurder bij een lagere dosering of de druk veel te hoog bij een hogere dosering. Wat nu?
Btw ik gebruik vers gebrande bonen.
Alvast bedankt voor jullie hulp!