Smaak van koffiebonen
Geplaatst: za 31 mei 2025, 08:31
Ik heb nu apparatuur om een fijne espresso te maken, een ECM Puristica en een Eureka single dose maler.
Ik heb diverse dingen geprobeerd maar snap toch iets niet, zakje van 250gr verse bonen, water in de ECM op 94 graden, ik wacht min 30 minuten, bonen 18gr, uitloop tijd steeds 30 seconden, werk met een veer belaste tamper.
Ik doe iedere keer het zelfde, omstandigheden verschillen niet en toch zit er steeds verschil in smaak, soms smaakt de koffie zoals ik hem lekker vind en een paar uur laten smaakt de koffie weer anders, ik kan er nooit van uit gaan dat ik steeds de zelfde smaak krijg.
Hoe is dit te verklaren, ik weet het niet meer.
Ik heb diverse dingen geprobeerd maar snap toch iets niet, zakje van 250gr verse bonen, water in de ECM op 94 graden, ik wacht min 30 minuten, bonen 18gr, uitloop tijd steeds 30 seconden, werk met een veer belaste tamper.
Ik doe iedere keer het zelfde, omstandigheden verschillen niet en toch zit er steeds verschil in smaak, soms smaakt de koffie zoals ik hem lekker vind en een paar uur laten smaakt de koffie weer anders, ik kan er nooit van uit gaan dat ik steeds de zelfde smaak krijg.
Hoe is dit te verklaren, ik weet het niet meer.