lelit elizabeth
Geplaatst: za 30 aug 2025, 12:16
Hallo allen, ik ben nieuw hier en heb sinds kort mijn eerste piston-machine.
Gooi 18gram bonen in mijn maler en ben bezig met het timen van 36gram doorlooptijd.
Het dan finetunen principe qua seconden snap ik maar wat ik niet begrijp:
als ik de knop indruk voor een dubbele espresso, waarom loopt het water dan automatisch een hele minuut door? Dit is uiteraard veel te lang en geeft logischerwijs een flauwe/vieze koffie. Ik zou verwachten dat deze automatisch stopt of dien ik dit steeds zelf te doen, op de seconden nauwkeurig? Hoop dat iemand met hetzelfde apparaat me hierbij tekst en uitleg kan geven. Alvast dank!
Gooi 18gram bonen in mijn maler en ben bezig met het timen van 36gram doorlooptijd.
Het dan finetunen principe qua seconden snap ik maar wat ik niet begrijp:
als ik de knop indruk voor een dubbele espresso, waarom loopt het water dan automatisch een hele minuut door? Dit is uiteraard veel te lang en geeft logischerwijs een flauwe/vieze koffie. Ik zou verwachten dat deze automatisch stopt of dien ik dit steeds zelf te doen, op de seconden nauwkeurig? Hoop dat iemand met hetzelfde apparaat me hierbij tekst en uitleg kan geven. Alvast dank!