Pagina 1 van 10
Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 13:36
door Jura_Impressa
Ik had het beloofd om even wat te schieten van een espresso uit een Jura Impressa volautomaat. Nu heb ik enkel een digi spiegel reflex en daar kan je geen filmpjes mee schieten. Dat kan met een Iphone ook, maar die wilde ik voor de timing inzetten.
Ik beweer niet dat ik hiermee "de perfecte" espresso heb gezet, maar met een 100% Arabica van Jollycaffè is dit een uitstekende espresso.
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 15:49
door Spironski
Qua smaak kan ik er allicht niets over vertellen, daarin zal ik je moeten geloven. Maar visueel valt me op dat er heel veel crema (dat neem ik aan) is gevormd, maar ook dat de kleur daarvan nogal licht is. De hoeveelheid espresso lijkt me niet verkeerd.
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 16:07
door Jura_Impressa

de hoeveelheid is het makkelijkst af te stellen. Ik zal 'm wellicht morgen even met een toefje robusta laten zetten, ziet het er opeens heel anders uit.
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 17:11
door Bluecold
Wat is de zetratio?
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 21:30
door Hoenen
Als je nou een filmpje maakt met je iphone, kun je tijdens het filmen zien hoe lang hij al bezig is

Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 21:40
door Jura_Impressa

maar dat wilde de andere mensen ook graag zien denk ik...
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 21:41
door Jura_Impressa
7,8 gr. op 45 ml
Bluecold schreef:Wat is de zetratio?
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 22:53
door Bluecold
Een lungo dus.
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 23:02
door Jura_Impressa
Bluecold schreef:Een lungo dus.
jaja...je hebt gelijk. Purtist, maar terecht
Re: Espresso uit een afgestelde Jura Impressa
Geplaatst: ma 31 mei 2010, 23:34
door Bluecold
Nee, was meer in reactie op de opmerking van Spironski. Lagere zetratios, meer richting de lungo geven vaak een lichtere crema.