Arie19 schreef:Stukje vierkantebuis op de trommel lassen en een vierkant op de as maken.
Het geheel op een plaat maken, waarvan de trommel alleen af/uitneembaar.
Moet toch kunnen ??
(tis maar een idee hoor)
Het is een zeer oud brandertje, dat ga je toch niet zo veranderen, dat het niet meer terug te draaien is?
Nee dat gaat het niet worden, het asje dat er nu op zit is een stukje aluminium buis wat op de schroefdraad gedraaid is, kan er zo weer vanaf gehaald worden en de slinger er weer op.
Spironski schreef:Zo, 4x een kwartier lang draaien, heb je al rsi? Ziet er verder onverwoestbaar uit, en leuk, zo simpel.
Wat ik me afvraag is hoe je in 's hemelsnaam de temperatuur in de gaten houdt? En als je de juiste brandgraad hebt bereikt, hoe snel krijg je dan de boontjes uit de trommel?
Ik beoordeel de branding met een dessertlepel, die ik in het open trommeldeel stop en zo de branding kan beoordelen, en dan iets voor tijd gas uit, nog even laten draaien een minuutje en dan de zeef in, werkt echt heel goed, ik heb van de nodige kilo's pas 1 x een batch verklooit, dat was in het begin
Om hem te legen haal ik het stukje slang los en met een stel goede ovenwanten pak ik de trommel van het onderstel en schud deze boven een zeef leeg die in de gootsteen staat dan naar buiten flink omgooien en dan in een platte aluminium bak die buiten op de Chinese hardsteen tegels staat, lekker koel en is dan ook snel koud genoeg, nog even een keertje omwoelen en dan in de blend bak, als alles gebrand is gaat de blend bak apart voor 2 dagen met een gaasdeksel erop, alleen als ik heel benieuwd ben naar een bepaalde menging, dan neem ik voor 4 porties te malen eruit, maal ze met een schone maler, en dan pak ik de eerste met 15 minuten na het malen en elke keer 15 minuten oid ertussen, dan krijg je toch een idee wat het gaat worden.