Solis Barista Pro 114 > Zure smaak espresso
Geplaatst: vr 20 jan 2012, 21:51
Goedenavond allen,
Ik stel mezelf even voor! Ben Jeroen werk dagelijks in de koffie handel en heb besloten een weer een piston automaat te kopen nadat de volautomaat de geest gaf. Een aantal jaren geleden heb ik een Isomac Milano gehad maar miste een bonenmaler.
Niet lang geleden kwam er een mooie combinatie op de markt van Solis van maler en espresso automaat in één. Ik heb nu diverse koffiemerken geprobeerd zoals segafredo, lavazza, DE, etc. De meeste koffiebonen lopen na de maling te hebben afgesteld door in plusminus 25 seconden. Wanneer ik de espresso proef krijg ik echter bij lavazza en segafredo een zure smaak (echt niet te drinken) Nu vraag ik mij af of jullie mij kunnen helpen wat ik hier nu verkeerd doe.....
Temperatuur> Automaat staat een uur aan, systeem spoel ik voor het plaatsen piston door, piston is verwarmd, kop is verwarmd.
Timing> is goed qua doorloop.
Maling> stem ik af op het juist doorlopen. Hangt zuurte ook samen met te grof of te fijn?
Crema> is ok niet te dun ook niet overdreven veel.
Zouden enkele experts hun visie hier wellicht eens over willen geven? Mijn dank is zeer groot!!
Jeroen
Ik stel mezelf even voor! Ben Jeroen werk dagelijks in de koffie handel en heb besloten een weer een piston automaat te kopen nadat de volautomaat de geest gaf. Een aantal jaren geleden heb ik een Isomac Milano gehad maar miste een bonenmaler.
Niet lang geleden kwam er een mooie combinatie op de markt van Solis van maler en espresso automaat in één. Ik heb nu diverse koffiemerken geprobeerd zoals segafredo, lavazza, DE, etc. De meeste koffiebonen lopen na de maling te hebben afgesteld door in plusminus 25 seconden. Wanneer ik de espresso proef krijg ik echter bij lavazza en segafredo een zure smaak (echt niet te drinken) Nu vraag ik mij af of jullie mij kunnen helpen wat ik hier nu verkeerd doe.....
Temperatuur> Automaat staat een uur aan, systeem spoel ik voor het plaatsen piston door, piston is verwarmd, kop is verwarmd.
Timing> is goed qua doorloop.
Maling> stem ik af op het juist doorlopen. Hangt zuurte ook samen met te grof of te fijn?
Crema> is ok niet te dun ook niet overdreven veel.
Zouden enkele experts hun visie hier wellicht eens over willen geven? Mijn dank is zeer groot!!
Jeroen