Zure koffie
Geplaatst: wo 04 jul 2012, 08:26
Itt tot deze thread (http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtop ... =12&t=3753) krijg ik bij veel type bonen een zure koffie.
Mijn favoriete boon is de India Monsooned, dat levert op mijn set (Compak K3 + Bezzera BZ07) een geweldige espresso en mooie basis voor cappuccino. Niets meer aan doen zou je zeggen... Zo gauw ik echter andere bonen probeer, zeker diegene die bekend staan als wat fruitig e.d., levert dit vaak erg zure espresso op. Dat maakt wat kopschuw om andere bonen te proberen.
Natuurlijk hou ik de machine netjes schoon, verse bonen, etc. Kortom: de basic voorwaarden zijn allemaal prima in orde. Maar heeft iemand een idee waar zuur over het algemeen vandaan komt? Kan het iets te maken hebben met temperatuur, druk, ...?
Mijn favoriete boon is de India Monsooned, dat levert op mijn set (Compak K3 + Bezzera BZ07) een geweldige espresso en mooie basis voor cappuccino. Niets meer aan doen zou je zeggen... Zo gauw ik echter andere bonen probeer, zeker diegene die bekend staan als wat fruitig e.d., levert dit vaak erg zure espresso op. Dat maakt wat kopschuw om andere bonen te proberen.
Natuurlijk hou ik de machine netjes schoon, verse bonen, etc. Kortom: de basic voorwaarden zijn allemaal prima in orde. Maar heeft iemand een idee waar zuur over het algemeen vandaan komt? Kan het iets te maken hebben met temperatuur, druk, ...?