Nieuwe eigenaar Rancilio Silvia
Geplaatst: wo 03 okt 2012, 20:33
Na een aantal weken aangeknoeid te hebben met een Moka Express heb ik vandaag dan toch een espressomachine gekocht. Een Rancilio Silvia.
De keuze voor de Silvia komt voort uit de kwaliteit van de machine zoals die door velen wordt beschreven (en geprezen) en de prijs. Als beginnend espressoliefhebber kon ik een uitgave van meer dan €500 niet verantwoorden. De koffiemolen die ik een maand geleden kocht is een Compak K3 en had ook al een redelijk prijskaartje.
Ik verliet de winkel met de machine, een tamper, een blik koffie, twee pakken Golden Coffee Box en een setje van twee espressokopjes. Het blik koffie is Piccolo & Dolce van Lucaffé. Omdat ik inmiddels veel heb gelezen over lang houdbare koffie heb ik besloten deze maar te gebruiken om de mijn maler goed ingesteld te krijgen. Dat is tot nu nog niet helemaal gelukt. In mijn enthousiasme heb ik mogelijk te veel zaken tegelijk uitgeprobeerd, zonder een ding eerst onder de knie te krijgen. Tampen bijvoorbeeld. Morgen eerst maar eens de weegschaal uit de badkamer halen om de tampdruk te meten.
Tot nu toe valt me op dat de espresso's die ik heb gemaakt nogal snel waterig worden. Soms al na zo'n 15-20 seconden. En dan zou ik er nog 5 moeten volgens de 'regel'. Over de smaak valt dan ook niet zo veel te zeggen. Een enkele keer leek het alsof ik aardig in de buurt zat, maar meestal was het nauwelijks lekker te noemen. Morgen nog maar eens verder experimenteren.
Hoewel ik me voornamelijk heb geconcentreerd op het maken van espresso wilde ik toch graag even proberen melk op te schuimen. Dat viel nog niet mee. Binnen de kortste keren had ik een volle kan met schuim dat uiteindelijk te flauw van smaak was. Ik vermoed dat ik te ver heb verwarmd, waardoor de smaak vervlakt.
Mocht iemand me nog adviezen kunnen geven dan graag. Zoals blijkt ben ik een nieuwkomer, dus 'go easy on me'
De keuze voor de Silvia komt voort uit de kwaliteit van de machine zoals die door velen wordt beschreven (en geprezen) en de prijs. Als beginnend espressoliefhebber kon ik een uitgave van meer dan €500 niet verantwoorden. De koffiemolen die ik een maand geleden kocht is een Compak K3 en had ook al een redelijk prijskaartje.
Ik verliet de winkel met de machine, een tamper, een blik koffie, twee pakken Golden Coffee Box en een setje van twee espressokopjes. Het blik koffie is Piccolo & Dolce van Lucaffé. Omdat ik inmiddels veel heb gelezen over lang houdbare koffie heb ik besloten deze maar te gebruiken om de mijn maler goed ingesteld te krijgen. Dat is tot nu nog niet helemaal gelukt. In mijn enthousiasme heb ik mogelijk te veel zaken tegelijk uitgeprobeerd, zonder een ding eerst onder de knie te krijgen. Tampen bijvoorbeeld. Morgen eerst maar eens de weegschaal uit de badkamer halen om de tampdruk te meten.
Tot nu toe valt me op dat de espresso's die ik heb gemaakt nogal snel waterig worden. Soms al na zo'n 15-20 seconden. En dan zou ik er nog 5 moeten volgens de 'regel'. Over de smaak valt dan ook niet zo veel te zeggen. Een enkele keer leek het alsof ik aardig in de buurt zat, maar meestal was het nauwelijks lekker te noemen. Morgen nog maar eens verder experimenteren.
Hoewel ik me voornamelijk heb geconcentreerd op het maken van espresso wilde ik toch graag even proberen melk op te schuimen. Dat viel nog niet mee. Binnen de kortste keren had ik een volle kan met schuim dat uiteindelijk te flauw van smaak was. Ik vermoed dat ik te ver heb verwarmd, waardoor de smaak vervlakt.
Mocht iemand me nog adviezen kunnen geven dan graag. Zoals blijkt ben ik een nieuwkomer, dus 'go easy on me'
