beste koffieleuten,
wat is jullie ideale melk/ espresso verhouding voor een cappuccino? hoeveelheden?
Re: ideale cappuccino verhouding
2Deze dingen en veel meer kun je lezen in een pracht boek: "The Professional Barista's Handbook" van Scott Rao
http://www.professionalbaristashandbook ... t-rao.html
http://www.professionalbaristashandbook ... t-rao.html
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: ideale cappuccino verhouding
3Dat bepaald jouw volautomaat toch voor je?jan kees schreef:beste koffieleuten,
wat is jullie ideale melk/ espresso verhouding voor een cappuccino? hoeveelheden?

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: ideale cappuccino verhouding
4nee bob, dat doe ik zelf. je kunt alles instellen op zo'n ding, wist je dat niet?bobbee schreef:Dat bepaald jouw volautomaat toch voor je?jan kees schreef:beste koffieleuten,
wat is jullie ideale melk/ espresso verhouding voor een cappuccino? hoeveelheden?
Wil je een wijze raad..........koop een vol-automaat!
Re: ideale cappuccino verhouding
5mijn ideale verhoudingen zijn; 30ml espresso en 75ml volle houdbare melk opgeschuimd is de kop van 150ml mooi vol tot de rand. Ong. 1 cm schuim, waar een eetlepel op blijft liggen 

Wil je een wijze raad..........koop een vol-automaat!
Re: ideale cappuccino verhouding
6Ik drink hem graag met een enkele espresso in een 150 ml kopje.
Dus de espresso is dan iets van 30 ml met 15 ml crema ofzo, en dan dus nog 105 ml melk+schuim. Give or take.
Dus de espresso is dan iets van 30 ml met 15 ml crema ofzo, en dan dus nog 105 ml melk+schuim. Give or take.
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60
Re: ideale cappuccino verhouding
7Ik denk dat de meesten hier er niet zo mee bezig zijn wat de instellingen van om het even welke individuele Vol-automaat behelzen, daar heb je toch een handleiding bij bekomen?

jan kees schreef:nee bob, dat doe ik zelf. je kunt alles instellen op zo'n ding, wist je dat niet?bobbee schreef:Dat bepaald jouw volautomaat toch voor je?jan kees schreef:beste koffieleuten,
wat is jullie ideale melk/ espresso verhouding voor een cappuccino? hoeveelheden?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: ideale cappuccino verhouding
8Hij weet wel hoe hij het in moet stellen, hij vraagt welke verhoudingen wij lekker vinden zodát hij het zo in kan stellen.
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60
Re: ideale cappuccino verhouding
9[quote="@3aan"]Ik denk dat de meesten hier er niet zo mee bezig zijn wat de instellingen van om het even welke individuele Vol-automaat behelzen, daar heb je toch een handleiding bij bekomen?
je snapt het weer eens niet
. Ten eerste staat de vraag niet onder 'volautomaten' maar onder koffietechnieken en ten tweede maakt iedereen zijn cappu weer anders, ongeacht instellingen, of handwerk. Hoe maken de semi en automaat gebruikers hun ideale cappu? snap je het nu wél? ouwe mopperkont.

je snapt het weer eens niet

Wil je een wijze raad..........koop een vol-automaat!
Re: ideale cappuccino verhouding
10Ikzelf drink graag een cappu van een enkele-, maar ook wel een dubbele espresso in een 180ml kop. Dat zal dan ongeveer een verhouding van 1:3,5 tot 1:6 zijn. Ik kom in de horeca ook vaak koppen tegen van 240ml, waar dan een 30ml espresso in zit, is dus 1:8.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder