thuis branden
Geplaatst: zo 02 nov 2008, 18:11
Zelf je bonen branden klinkt als het logische vervolg op thuis malen. Het malen van je bonen vlak voor het zetten geeft zo'n groot kwaliteitsverschil dat ik begrijp dat mensen hongerig zijn naar nog versere koffie.
Ik ben van mening dat je bonen het best zet in de periode van 3 dagen na , tot ongeveer een week na het branden(nooit langer dan 2 weken). De smaak komt het best tot zijn recht als de bonen even de tijd hebben gehad te settelen, en niet direct na het branden.
Nu is het voor veel mensen in Nederland wellicht al een uitdaging om mooie koffie te kopen in een winkel die zo'n hoge doorloopsnelheid en dus brand & bezorg frequentie hebben, dus thuis branden kan een optie zijn. Vraag maar eens naar de branddatum als je binnenstapt bij je koffieboer.
Let wel dat branden een kunst is en je in een wok niet de kwaliteit haalt van een roastmaster aan een 2kg probat.
Een bevriende coffeenerd uit Oakland heeft een bijzonder informatieve, en waanzinnig onhandig ontworpen website voor de thuisbrander. Als je door het design heenleest staat er echt superveel waanzinnig goed info te lezen, trek er gerust een paar uurtjes voor uit! Voor Amerika is het thuisbranden natuurlijk veel logischer door de enorme afstanden daar. Hij verkoopt trouwens ook ECHT goede groene koffie, ik neem aan niet naar de EU maar desalniettemin interessant leesvoer.
http://www.sweetmarias.com/
Ik ben van mening dat je bonen het best zet in de periode van 3 dagen na , tot ongeveer een week na het branden(nooit langer dan 2 weken). De smaak komt het best tot zijn recht als de bonen even de tijd hebben gehad te settelen, en niet direct na het branden.
Nu is het voor veel mensen in Nederland wellicht al een uitdaging om mooie koffie te kopen in een winkel die zo'n hoge doorloopsnelheid en dus brand & bezorg frequentie hebben, dus thuis branden kan een optie zijn. Vraag maar eens naar de branddatum als je binnenstapt bij je koffieboer.
Let wel dat branden een kunst is en je in een wok niet de kwaliteit haalt van een roastmaster aan een 2kg probat.
Een bevriende coffeenerd uit Oakland heeft een bijzonder informatieve, en waanzinnig onhandig ontworpen website voor de thuisbrander. Als je door het design heenleest staat er echt superveel waanzinnig goed info te lezen, trek er gerust een paar uurtjes voor uit! Voor Amerika is het thuisbranden natuurlijk veel logischer door de enorme afstanden daar. Hij verkoopt trouwens ook ECHT goede groene koffie, ik neem aan niet naar de EU maar desalniettemin interessant leesvoer.
http://www.sweetmarias.com/