Pagina 1 van 6
Hoe "reset" je de smaak papillen?
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 09:18
door bobbee
Weet iemand dat? Als je koffie gaat drinken en je hebt net een broodje pindakaas, sambal, komkommer op dan is je smaak zo anders door dat eten dat koffie niet meer neutraal smaakt.
Hoe doen anderen dat? Of stel, het is je beroep om koffie te proeven pichichi, loop je hier dan ook tegenaan?
Thanks
Edit:
Om niet het hele topic door te spitten zoekend naar het antwoord hier dé tip van pichichi : kauw op een koffieboon voordat je koffie gaat drinken. Het werkt gegarandeerd!
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 10:10
door Marcje
Water dacht ik.
Is dat ook niet de reden dat je, als het goed is, een glaasje water bij de espresso krijgt? Even voorspoelen?
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 10:16
door bobbee
Maar met water krijg je sterke kruiden niet weg.
Re: Hoe
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 10:49
door fransg
Banaan schijnt goed te helpen. Maar ik meen dat mensen die hun Q grader cupping proef gaan afleggen dagen tevoren reeds scherpe kruiden, knoflook en dergelijke vermijden. Dus het beste is al die dingen laten staan.
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 10:54
door Marcje
Ligt idd een beetje aan wat je op de tong hebt lijkt me, water zal een dikke laag olien en vetten niet weghalen.
Ik eet ‘s ochtends vaak een handje ongebrande noten, en vind een kopje expresso daarna vaak extra lekker. Wij drinken in de regel zuid amerikaanse boontjes, en misschien is dat mooi complementair aan elkaar.
Interessante vraag!
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 10:56
door DeepnGroond
Bij wijnproeven is het niet anders. Daar wordt naast water ook wel een stukje (neutraal smakend) brood tussendoor gegeten om smaken te neutraliseren.
Re: Hoe
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 13:21
door Erik82
Inderdaad neutrale dingen zoals een stukje brood of cracker. Water is om te spoelen maar doet verder niks. Brood kan ook echt de smaak neutraliseren. Brood neemt veel meer op dan water waardoor het ook veel effectiever is.
Re: Hoe
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 15:43
door cremalover
Dat gaat moeilijk.Ik ben ook een whiskey liefhebber.Het eerste slokje whiskey is altijd het lekkerst.Daarna proef je al minder.Daarom drink ik altijd maar een slokkie whiskey.Voordeel is dat je er langere mee doet.
Een ristretto is bij mij ook twee max drie slokkies.Dus het probleem is niet echt aanwezig.
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 15:52
door bobbee
Ik hoop eigenlijk op een gouden tip. Ik heb suiker geprobeerd op je tong. Dat neemt ook olie en specerijen op. Werkt op zich wel maar nog niet goed genoeg, brood ook niet echt.
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Geplaatst: vr 28 sep 2018, 17:29
door @3aan
Wat jij eet, is wat ik ook lekker vindt, het beste is een 30 minuten geduld of de verminderde smaak even voor lief nemen, bij de 2e koffie wordt het beter!
's-morgens 2 tosti's van boerenbruin met een flinke schep sambal (zelfgemaakt) en daar geraspte belegen Goudse kaas op dan op de tegenoverliggende boterham shirache saus met citroengras, dat geheel pangebakken zonder boter, verslavend lekker en wel met een oosterse thee met kandijsuiker, daarna pas de koffie.
Verstuurd vanaf mijn SM-T813 met Tapatalk