Re: De rook erin

12
Coffeebandit schreef: za 04 mar 2023, 16:39
Pti schreef: za 04 mar 2023, 15:33 Lekker hoor! Ik heb wel wat ervaring met warm roken, alhoewel dat ook al weer véél te lang geleden, is maar dit is nog wel even een niveautje hoger.
Ik vind koud roken gemakkelijker dan warm roken. Maar kruipt wel heel wat tijd in en je bent natuurlijk afhankelijk van de buitentemperatuur.
Ja, wanneer het buiten 7C is geeft dat je een stuk meer speelruimte dan in de zomer :mrgreen:

Ik deed altijd graag verse worstjes roken van mijn favoriete slager met eigen worstenmakerij. En ook warm gerookte zalm, een hele zijde op de huid, gerookt op een beuk en geserveerd met mierikswortel en zure room, het water loopt me alweer in de mond...

Re: De rook erin

13
Pti schreef: za 04 mar 2023, 16:48
Coffeebandit schreef: za 04 mar 2023, 16:39
Pti schreef: za 04 mar 2023, 15:33 Lekker hoor! Ik heb wel wat ervaring met warm roken, alhoewel dat ook al weer véél te lang geleden, is maar dit is nog wel even een niveautje hoger.
Ik vind koud roken gemakkelijker dan warm roken. Maar kruipt wel heel wat tijd in en je bent natuurlijk afhankelijk van de buitentemperatuur.
Ja, wanneer het buiten 7C is geeft dat je een stuk meer speelruimte dan in de zomer :mrgreen:

Ik deed altijd graag verse worstjes roken van mijn favoriete slager met eigen worstenmakerij. En ook warm gerookte zalm, een hele zijde op de huid, gerookt op een beuk en geserveerd met mierikswortel en zure room, het water loopt me alweer in de mond...
Lekker.

Binnenkort weer paling en makrelen warm roken.

Re: De rook erin

14
Pti schreef:
Coffeebandit schreef: za 04 mar 2023, 16:39
Pti schreef: za 04 mar 2023, 15:33 Lekker hoor! Ik heb wel wat ervaring met warm roken, alhoewel dat ook al weer véél te lang geleden, is maar dit is nog wel even een niveautje hoger.
Ik vind koud roken gemakkelijker dan warm roken. Maar kruipt wel heel wat tijd in en je bent natuurlijk afhankelijk van de buitentemperatuur.
Ja, wanneer het buiten 7C is geeft dat je een stuk meer speelruimte dan in de zomer :mrgreen:

Ik deed altijd graag verse worstjes roken van mijn favoriete slager met eigen worstenmakerij. En ook warm gerookte zalm, een hele zijde op de huid, gerookt op een beuk en geserveerd met mierikswortel en zure room, het water loopt me alweer in de mond...
HOU!!!!

OP!!!

Hoe moet dat nou verder… ik eet vanavond pannenkoeken…

Re: De rook erin

16
Wat is de temperatuur van koudroken? Ik rook zo af en toe forel op een temperatuur van net geen 80 graden (dacht ik mij te herinneren). Is overigens al weer twee jaar geleden dat ik dat voor het laatst gedaan heb.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva = 2820 & een QM3000. Werkruimte: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.