Re: Wat drink je nu?

1652
Nelus schreef:Trekdrop joh? Van een Braziliaan... dat hoor je niet vaak. Klinkt niet veelbelovend :mrgreen:
Er zijn mensen die helemaal idolaat van trekdrop zijn.
Afbeelding
Afbeelding

Morgen nog eens proberen. De maling mag nog iets fijner. Als ik nu nog een kopje neem ga ik stuiterend de nacht in.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk

Re: Wat drink je nu?

1653
Ik vind het altoos moeilijk om een adequate beschrijving te geven van de smaak en dus heb ik er even zo'n groot 'koffie smaakwiel' bijgepakt om tijdens het proeven aan te kunnen tekenen wat ik er allemaal 'uithaal' en dan kom ik op: "behoorlijk lekker, echt smullen, zeer aangenaam van smaak, de betere espresso als je het mij vraagt."
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

1654
Afgelopen zaterdag WSET Ii Examen gedaan, maar dat is voor wijn. Zag een.smaakwiel op het Internet, nu voor koffie. maar ja, wordt wel ingewikkeld allemaal,.dus sluit mij.bij Frans Goddijn's smaakprofiel aan
Afbeelding
Afbeelding


BTW die.herfstkoffie van het Hoofdkwartier is een bijzondere. Proefde kruidigheid met een perensnoepje zuurtje. Smaak aangenaam bleef aangenaam lang hangen.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Re: Wat drink je nu?

1655

fransg schreef:Eigengebrande Congolese boontjes, tuurlijk groen van Het Hoofdkwartier.


Het ziet heeeel mooi uit op papier in het bakje. Ik zou graag proeven.
#87 .... om zuurtjes ff te tammen?


Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/

Re: Wat drink je nu?

1657
Een keertje fascino besteld met de Black friday actie.
Deze Costa Rica vind ik persoonlijk te "rokerig". Donker gebrand. Maar ik snap wel dat mensen dit heel lekker kunnen vinden. Het is een dikke cacao smaak en met een schepje suiker wordt het een warme stroperige bonbon.
Ik heb hem gezet met de pavoni met 16,5 gram koffie, pre infusie op 1 bar tot de puck verzadigd was. Daarna groep opnieuw gevuld en tot 10 gr espresso druk op 6 a 7 bar, daarna tot 28 gram druk op 5 bar en tussendoor bij ~15 gram een fellini.

Ik heb ook nog een peru besteld, die is wat lichter gebrand en daar verwacht ik wat meer richting mijn smaak van.

Afbeelding

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Wat drink je nu?

1658
namor schreef: di 03 dec 2019, 17:48Het ziet heeeel mooi uit op papier in het bakje. Ik zou graag proeven.
#87 .... om zuurtjes ff te tammen?
Ik mikte op lichter. De eerste batch was veels te donker met ik meen #78 maar die was, toen ik m proefde (voordat ik het in 2 enveloppen verzond aan mijn zus en aan een vriendin die allebei van donker houden) eigenlijk best lekker, zoet chocolade.

De derde batch dacht ik een stuk lichter nog te doen maar bleek #91 dus hoewel die heel dichtbij mijn gewoonlijke #95 doel zit, volgende nog weer lichterder.

Als je wil proeven, wees welkom :-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

1660

fransg schreef:
namor schreef: di 03 dec 2019, 17:48Het ziet heeeel mooi uit op papier in het bakje. Ik zou graag proeven.
#87 .... om zuurtjes ff te tammen?
Ik mikte op lichter.

Als je wil proeven, wees welkom :-)
Bedankt, Frans. Ik ga proberen komende dagen helemaal toevalig ergens bij jou in de buurt zijn
Afbeelding

Welicht voor die boon is dit kleurtje juist de beste voor espresso.... anders moet straks Londonium PI device flink aan de bak
Afbeelding

Voor filter zou ik uiteraard lichter branden maar voor espresso #95-100 zou het te 'fries' met 'te zuurtjes' zijn.
... echte Afrika, Kenia ++
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/