Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2391
Als je het brood frisser van smaak wilt hebben bijvoorbeeld, dan ververs je een keer of 2 extra de zuurdesem. Dan hou je iets over wat je weg doet. Of als je desem niet heel krachtig meer overkomt, ook dan kun je een keer verversen. Met roggemeel komt het niet vaak voor dat de desem er geen zin in heeft maar roggedesem geeft ook niet altijd de gewenste smaak aan je brood en dat is persoonlijk. Dus stel je wilt een desem op basis van bloem of volkorenmeel dan kun je de roggedesem een aantal keer voeren met dat andere meel. Ook dan hou je wat over.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic

2394
bobbee schreef:
@3aan schreef:
bobbee schreef:Meel: 606 g (vers gemalen 300 gram / 306 gram bloem)
Water:376 g (62%)
Afbeelding
Uit de Pizzaoven?
Afbeelding
Nee, dat gaat helaas niet zo mooi.
Ze keken wat plattigachtig.
Afbeelding
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Het grote broodbaktopic

2395
@3aan schreef:
bobbee schreef:
@3aan schreef:Uit de Pizzaoven?
Afbeelding
Nee, dat gaat helaas niet zo mooi.
Ze keken wat plattigachtig.
Afbeelding
Dan nog komen ze niet uit de pizzaoven.

Hoe is het met jouw broodbak avontuur? Ik hoor je er niet meer over. Kneder, graanmolen, oven. Niet meer in gebruik?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!