Hallo allemaal,
Ik heb sinds een week een mooie Vibiemme Domobar gekocht (tweedehands), maakt prachtige espresso. Maar op de boiler zit een soort kalk/schimmel aanslag. Ik vraag me af hoe dit komt en wat ik hier het beste aan kan doen?
Hoop dat iemand wat goede tips heeft.
Gr.
Ivar
Re: Vibiemme Domobar met aanslag
2Wat leuk dat je hier komt buurten. We vinden het wel jammer als mensen alleen hier komen om wat te vragen dus schroom niet om je voor te stellen in het voorstel topic of af en toe te reageren. 
Lijkt erop dat je een boiler hebt die lekt. Hanr heeft een hele leuke actie momenteel om je machine te laten onderhouden /repareren! Je krijgt een leuk kadootje; een mokapot!
Dat je machine onderhoud nodig heeft is een feit.
viewtopic.php?t=10608

Lijkt erop dat je een boiler hebt die lekt. Hanr heeft een hele leuke actie momenteel om je machine te laten onderhouden /repareren! Je krijgt een leuk kadootje; een mokapot!
Dat je machine onderhoud nodig heeft is een feit.
viewtopic.php?t=10608
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Vibiemme Domobar met aanslag
3Het zijn mineralen uit het water, zoals kalk, magnesium, zout etc. Die door kleine lekkages naar buiten worden gedrukt. Ik zou er vooral vanaf blijven en je nieuwe aanwinst lekker gaan gebruiken 

Re: Vibiemme Domobar met aanslag
4Bedankt voor de snelle reacties!
Voorstellen is ook leuker dan alleen problemen aankaarten.
Ik ben twee jaar barista geweest bij De KoffieSalon in Amsterdam maar zit nu dus net als de rest van de wereld in Lockdown. Ik ben helemaal gek op de Vibiemme Domobar machine en maak het liefste een cappuccino dubbelshot met de Red Honey Honduras van Simon en Levelt.
Nog even over de aanslag, raden jullie het ook af om er iets van anti kalk/schoonmaak azijn op te sprayen?
Groet!
Voorstellen is ook leuker dan alleen problemen aankaarten.
Ik ben twee jaar barista geweest bij De KoffieSalon in Amsterdam maar zit nu dus net als de rest van de wereld in Lockdown. Ik ben helemaal gek op de Vibiemme Domobar machine en maak het liefste een cappuccino dubbelshot met de Red Honey Honduras van Simon en Levelt.
Nog even over de aanslag, raden jullie het ook af om er iets van anti kalk/schoonmaak azijn op te sprayen?
Groet!
Re: Vibiemme Domobar met aanslag
5Als je het niet lek wilt vergroten wel.IvarSchutte schreef: di 31 mar 2020, 14:45 Nog even over de aanslag, raden jullie het ook af om er iets van anti kalk/schoonmaak azijn op te sprayen?
Ik zou er vooral vanaf blijven, zoals pti aangaf.
Maar toch ook plannen maken voor een flinke onderhoudsbeurt die er aan komt.

Welkom btw, Ivar.

Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Re: Vibiemme Domobar met aanslag
6GuidovW schreef: di 31 mar 2020, 17:08IvarSchutte schreef: di 31 mar 2020, 14:45 Nog even over de aanslag, raden jullie het ook af om er iets van anti kalk/schoonmaak azijn op te sprayen?
Als je het lek niet wilt vergroten wel.
Ik zou er vooral vanaf blijven, zoals pti aangaf.
Maar toch ook plannen maken voor een flinke onderhoudsbeurt die er aan komt.![]()
Welkom btw, Ivar.![]()
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Re: Vibiemme Domobar met aanslag
7Ik zou nu al even een onderhoudsbeurt inplannen....

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Vibiemme Domobar met aanslag
8Dat moet je eigenlijk altijd meerekenen met de aanschaf van een tweedehandsje, net als maalschijven bij een tweedehands molen.
Re: Vibiemme Domobar met aanslag
10Hee allen,
Nog een vraagje, ik merk dat de kwaliteit uit mijn Domobar erg fluctueert. Hiervoor had ik een Ascaso Dream die eigenlijk bijna lekkerdere espresso maakte
. Nu vraag ik me af hoe komt dit?
Ik merk ook dat mijn melk niet altijd even subtiel is omdat hij een beetje stottert tijdens het stoom geven.
Momenteel werk ik met een kleine Ascaso 1 mini maler, misschien dat deze ook niet constant genoeg is en nu veel invloed heeft op mijn espresso?
Het vervelende aan de oude domobar is ook dat je de temperatuur niet makkelijk kan controleren, dus zit ik te denken aan het installeren van een sensor. Maar heeft dat zin ?
Ben benieuwd wat jullie gedachtes zijn.
CIAO, Stay Safe !
Nog een vraagje, ik merk dat de kwaliteit uit mijn Domobar erg fluctueert. Hiervoor had ik een Ascaso Dream die eigenlijk bijna lekkerdere espresso maakte

Ik merk ook dat mijn melk niet altijd even subtiel is omdat hij een beetje stottert tijdens het stoom geven.
Momenteel werk ik met een kleine Ascaso 1 mini maler, misschien dat deze ook niet constant genoeg is en nu veel invloed heeft op mijn espresso?
Het vervelende aan de oude domobar is ook dat je de temperatuur niet makkelijk kan controleren, dus zit ik te denken aan het installeren van een sensor. Maar heeft dat zin ?
Ben benieuwd wat jullie gedachtes zijn.
CIAO, Stay Safe !