Mijn naam is Stefan en ik lees al een tijdje mee op het forum maar post eigenlijk nooit iets. Enkele jaren geleden heb ik van mijn vriendin een gloednieuwe 820 gekregen waar ik dol op ben. Ik hou ontzettend van lekker espresso en in de ochtend drink ik er graag een met melk. Het was echt een flinke stap in kwaliteit thuis: hiervoor gebruikte ik een percolator en stiekem verdenk ik mijn vriendin er van dat het ook een klein beetje een cadeau aan haar zelf was.
De Quick Mill onderhoud ik naar behoren en inmiddels ken ik de nukken ook een beetje. Inmiddels gebruik ik een Specialita om mijn bonen te malen en ik heb heel veel adviezen hier ten harte genomen over doorlooptijden, maalgraad en verhoudingen. Ik ben zeker geen expert, maar krijg best lekkere espresso uit de machine. (Mits ik niet afga op het lampje en de boel goed laat opwarmen....)
Omdat er nog een huis is gekomen, kan ik daar mijn QM en maler gaan plaatsen en hier met alle ervaring van de afgelopen jaren nieuwe keuzes gaan maken. Dingen die ik niet fijn vind aan mijn QM zijn de inconsequenties in de resultaten. Soms is het lekker, soms niet en vaak ligt dat echt aan de temperatuur van de machine is mijn idee. Ik zat daarom te denken een machine met een PID, die niet te groot is, snel opwarmt en degelijk in elkaar steekt. De grotere machines spreken mij wat minder aan en een dubbele boiler is niet perse nodig. Ik vind het geen probleem om in de ochtend eerst de melk te schuimen en dan de koffie te maken of wat extra handelingen te doen. Ik drink 1 cappucino per dag.
Ik heb vaak gelezen dat de maler en de bonen belangrijker zijn dan de machine, maar ik heb toch ook wel het idee dat de QM me soms tegenwerkt

Ik ben benieuwd of jullie andere suggesties hebben of bijvoorbeeld tips hebben die ik ook in mijn huidige setup kan meenemen als het gaat om mijn eigen vaardigheden!
groet, Stefan