Pagina 551 van 648
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 01:23
door bobbee
Ben70 schreef:bobbee schreef: za 07 jan 2023, 14:28
Broodbakmachine gist broodje. Pure eenvoud. Lager stroomverbruik dan een oven en toch lekker brood.
325 vers gemalen tarwe.
75 gram bloem van de Jumbo
8 gr zout
4 gram droge gist
267 gr water
Maanzaadjes, sesamzaadjes, gierst
ik had een Panasonic broodbak machine ,ik vond het vervelend om altijd dat kneedmes uit het brood te peuteren, dus de handel 4 weken geleden verkocht
Dit is ook uit een Panasonic machine. Niet zo'n probleem voor mij dat kneedmes, beetje heet water in bakblik als hij vast zit door wat deeg en dan komt hij er makkelijk uit.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 09:19
door CafeSolo
Op zondag mag het wat meer zijn dan “gewoon” brood
Vandaag botersandwichen
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 09:24
door fransg
CafeSolo schreef: zo 08 jan 2023, 09:19
Op zondag mag het wat meer zijn dan “gewoon” brood
Vandaag botersandwichen
mooi die!
In mijn kindertijd heetten die "puntjes"
Bestaat die term nog?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 10:16
door CafeSolo
fransg schreef: zo 08 jan 2023, 09:24
In mijn kindertijd heetten die "puntjes"
Bestaat die term nog?
Ik veronderstel in Nederland wel. Wij in België noemen het sandwichen. Wij kennen geen puntjes

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 11:54
door fransg
Fijne witte bloem voor bij het volkoren eigengemalen rogge:
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 16:19
door cremalover
T65.Kan er na al die jaren nog steeds niks mee.Geen glutenopbouw.De oven ingeschoten vloeibaar als yoghurt
Meel neemt weinig vocht op.
Goed te zien aan oven die maar damp bleef spuwen.
https://youtube.com/shorts/NqXVQ1DbTCE?feature=share
Voor de vogeltjes.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 16:27
door bobbee
Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.
Wat meel of bloem doet hangt ergens anders vanaf. Daarvoor moet je op andere eigenschappen letten.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 16:28
door cremalover
bobbee schreef: zo 08 jan 2023, 16:27
Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.
Wat meel of bloem doet hangt ergens anders vanaf. Daarvoor moet je op andere eigenschappen letten.
Dit is baguettemeel.Gewoon een meel waar ik moeite mee heb.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 16:52
door gilleko B.
fransg schreef:IMG_1385.jpg
Hee nu en combi van 2 stijlen!
️
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 jan 2023, 16:53
door bobbee
cremalover schreef:bobbee schreef: zo 08 jan 2023, 16:27
Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.
Wat meel of bloem doet hangt ergens anders vanaf. Daarvoor moet je op andere eigenschappen letten.
Dit is baguettemeel.Gewoon een meel waar ik moeite mee heb.