boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

cremalover
Berichten: 4638
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » ma 09 mar 2015, 17:17

Boilerdruk vandaag nog meer opgeschroeft en voila.
Geen azijn meer maar espresso. Stond met 1.1 echt veel te laag.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Chateau Rouge
Berichten: 34
Lid geworden op: di 22 okt 2013, 10:43

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor Chateau Rouge » ma 09 mar 2015, 23:19

Bij het lezen van het onderwerp dacht ik even dat de verhoging zoveel kalk opleverde dat er hele flessen azijn doorheen gingen om het weer te verhelpen ;). Gelukkig ging het over de smaak van de koffie die alleen maar beter werd!

cremalover
Berichten: 4638
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 06:03

Bij het lezen van het onderwerp dacht ik even dat de verhoging zoveel kalk opleverde dat er hele flessen azijn doorheen gingen om het weer te verhelpen ;). Gelukkig ging het over de smaak van de koffie die alleen maar beter werd!
Nou ja voor mij is ie beter.
Anderen zullen het weer te bitter vinden. :D
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Erik82
Berichten: 2720
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor Erik82 » di 10 mar 2015, 07:23

Je moet nu wel erg op gaan passen dat je donker gebrande bonen niet gaat verbranden. Op de meeste machines staat 1.4 voor zwaar verbrande koffie door temperaturen op de puck van rond of boven de 100C. Jou machine kan het blijkbaar aan maar ik zou het niemand aanraden.
Strietman CT1, LWW EG-1, Veel slowkoffie spul

cremalover
Berichten: 4638
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 10:51

Geen idee wat de temperatuur nu op de puck is.
De smaak van de koffie is een stuk zoeter geworden.

bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.

Izzo levert ze van huis uit op 1.5.

De 1.1 waar die op stond ging nergens over.
:(
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 3801
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Berichtdoor @3aan » di 10 mar 2015, 12:00

Had je niet net zo goed iets een iets meer donkere branding kunnen gebruiken met een druk van 1.2?
Ik heb op de Gaggia een 1.1/1.2 band en heb zelfs met de licht gebrande bonen nergens last van!
En de Gaggia is ook een Dipper.

cremalover
Berichten: 4638
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re:

Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 13:18

Had je niet net zo goed iets een iets meer donkere branding kunnen gebruiken met een druk van 1.2?
Ik heb op de Gaggia een 1.1/1.2 band en heb zelfs met de licht gebrande bonen nergens last van!
En de Gaggia is ook een Dipper.
Zit al 20 seconden in de tweede crack. :mrgreen:
Kan zijn dat de pompei groep zwaarder is en daarom een meer dempende werking op de temperatuur heeft.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

HolyBean
Berichten: 79
Lid geworden op: ma 20 jul 2009, 16:46

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor HolyBean » di 10 mar 2015, 13:53

Volgens mij gaat het hier om smaak. Alwin weet een straf bakje te waarderen waar anderen liever azijn proeven, zo is het toch? ;)
LM Linea 1 - Compak K-10 Doserless - Quest M3 (PID mod)

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 537
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: Havanna aan de Waal

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor turboyeast » di 10 mar 2015, 14:45

LS,
bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.
Ik ben benieuwd wat deze verhoging voor effect heeft op de warmtehuishouding van de groep. Ik ben er juist achter gekomen dat bij een boilerdruk van 1.2 bar mijn groep thermisch verzadigd raakt, waardoor de espresso's te heet worden. De boilerdruk staat nu op 0.8-1.0 bar, maar nog geen tijd gehad voor experimenten.
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk

cremalover
Berichten: 4638
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 15:27

Volgens mij gaat het hier om smaak. Alwin weet een straf bakje te waarderen waar anderen liever azijn proeven, zo is het toch? ;)
Hou idd niet van zuur. :D
Wel van fruit.niet van zuur.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.


Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron