En TW heeft ook héél héél goede groene bonen van zijn eigen plantage!
Re: Loring
12Ik heb een tijd geleden dit filmpje van TW op mijn youtube account gezet. Kwam ik ergens tegen en Tim deelt hierin hele bruikbare info wbt koffie branden. Wellicht leuk om ook even hier met juliie te delen. Geen Loring maar wel goede info dus.
https://youtu.be/PI3qxPUJxmo?si=iyYyMyi7YGdRhTqz
https://youtu.be/PI3qxPUJxmo?si=iyYyMyi7YGdRhTqz
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Loring
13Leuk, ik ga dit even op mijn gemak bekijken. Lijkt me heel interessant
You can't buy experience
Re: De LONDINIUMs afdeling
14Even een vraagje,bobbee schreef: za 23 sep 2023, 14:23 Een Loring brand idd op een andere manier dan een drum roaster en naar horen zeggen zuiniger met energie omdat hij de hitte weer hergebruikt via een ingenieus systeem. Ook vergt het een compleet andere aanpak dan een doorsnee brander.
De grote namen hebben er 1 en halen veel smaak uit de boon terwijl ze hem licht branden, vooral is de koffie zoeter en meer complex. Dit heeft dan te maken met het brandproces door een Loring. Ook moeten de bonen die uit een Loring komen langer liggen eer de smaak loskomt, zo'n 14 dagen.
Maar de bonen van Tim Wendelboe smaken mij heerlijk, maar die van Keen die ook een Loring gebruikt vond ik een aantal keren slecht! Dat kan aan mij liggen, laat ik in het midden.
Single Estate brand hun filterkoffie op een Loring, soms goed, soms minder goed.
Misschien eens wat bestellen bij 1 van deze branders en vragen welke koffie op de Loring is gebrand. Dan kun je het zelf proeven.
Zoveel weet ik ervan, zelf nooit mee gebrand. Enkel in verdiept.
Die 14 dagen rusttijd wat je noemt, heeft dat te maken met een lichtere branding? Dat ze daarom langer tot rust moeten komen?
Ook in dat filmpje van TW bijvoorbeeld heeft hij het over de de gebruikelijke 5 dagen rustperiode alvorens hij koffie gaat proeven.
Ik heb een brander gebeld die de loring gebruikt en ook hun zeggen dat 4 tot 5 dagen al voldoende is.
You can't buy experience
Re: Loring
15Het is wat mij ooit is bijgebleven van iets wat ik ergens heb gelezen maar ik weet zo niet waar.
Kan natuurlijk complete onzin zijn. 4 a 5 dagen vind ikzelf dan weer wel doorgaans te kort en vaak vind ik na zo'n 10 dagen de koffiesmaak meer in balans ongeacht de brander Iemand anders kan dat zeker anders ervaren.
Kan natuurlijk complete onzin zijn. 4 a 5 dagen vind ikzelf dan weer wel doorgaans te kort en vaak vind ik na zo'n 10 dagen de koffiesmaak meer in balans ongeacht de brander Iemand anders kan dat zeker anders ervaren.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Loring
16Ik wacht zelf ook liever iets langer, ongeacht de brandgraad en soort brander. Wat Bob zegt, rustigere extractie en smaak vaak meer gebalanceerd. Sweetspot is eigenlijk gewoon vanaf week 2 tot en met week 8 ongeveer, maar veel mensen staren zich blind op hoe verser hoe beter.
Re: Loring
17Ahh, nou ik wist dat niet en voor mij is dat eigenlijk een welkom geruststelling. Ik dacht inderdaad ook na 4 dagen rust hoe verser hoe beter.
En nog erger, ik wordt al panisch als ik over de 3 weken zit met mijn koffie tot 4 weken dacht ik maximaal.
Ik dacht dan dat de optimale smaak anders al deels verloren is dus probeerde ik tot nu toe altijd binnen die grenzen te blijven. Dat geeft dan weinig rust in je hoofd met zo weinig speling.in tijd.
Bedankt voor alle info
En nog erger, ik wordt al panisch als ik over de 3 weken zit met mijn koffie tot 4 weken dacht ik maximaal.
Ik dacht dan dat de optimale smaak anders al deels verloren is dus probeerde ik tot nu toe altijd binnen die grenzen te blijven. Dat geeft dan weinig rust in je hoofd met zo weinig speling.in tijd.
Bedankt voor alle info
You can't buy experience
Re: Loring
18Bobbee bedankt voor filmpje, met veel plezier gekeken. Zo simple is het, boontjes branden, waarom bestaat 'niet lekkere" koffie eigenlijkbobbee schreef:Ik heb een tijd geleden dit filmpje van TW op mijn youtube account gezet. Kwam ik ergens tegen en Tim deelt hierin hele bruikbare info wbt koffie branden. Wellicht leuk om ook even hier met juliie te delen. Geen Loring maar wel goede info dus.
https://youtu.be/PI3qxPUJxmo?si=iyYyMyi7YGdRhTqz
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Loring
19De eerste partij is binnen.
Heb om te beginnen voor calor gekozen omdat ik vooral benieuwd was naar de malabar.
Normaal kan het me niks schelen hoe koffie verpakt is maar het oogt allemaal wel erg goed en premium, ze hebben zeker hun best gedaan wat dat betreft.
Het is nog veelste vers dus ik ga ongeveer 10-14 dagen hiermee wachten.
Heb om te beginnen voor calor gekozen omdat ik vooral benieuwd was naar de malabar.
Normaal kan het me niks schelen hoe koffie verpakt is maar het oogt allemaal wel erg goed en premium, ze hebben zeker hun best gedaan wat dat betreft.
Het is nog veelste vers dus ik ga ongeveer 10-14 dagen hiermee wachten.
You can't buy experience
Re: Loring
20Nou en of dat er mooi uitziet! Ben benieuwd naar je bevindingen.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

