Re: Baratza "Sette"
151Met 19gr is die retentie wat minder belangrijk (maar zeker niet onbelangrijk) alhoewel je het verschil in uitloop zeker merkt. Vooral bij de mensen die 49mm bakjes gebruiken en slechts 15gr kunnen doseren is het verschil ineens veel duidelijker merkbaar. Met de Olympus verbruik ik 18gr per dubbele espresso terwijl ik maar 15,5gr gebruik in het filterbakje. Ik maal eerst 2,5gr weg. Eens in de zoveel weken doe ik dan toch de test om niet eerst wat weg te malen maar dat is toch wel duidelijk merkbaar in flow en smaak. Retentie is voor mij dan ook een heel belangrijk aspect en de reden waarom ik zo fel tegen het overgrote deel van de GOD malers ben voor thuisgebruik. De meeste grote jongens zitten namelijk zo tussen de 6-10gr retentie en in mijn geval is dat een heel groot percentage van mijn espresso.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60