bobbee schreef: za 28 dec 2019, 12:30
cremalover schreef:swimmer schreef: za 28 dec 2019, 11:59
Veel nieuwe posts hiero maar ergens heb ik het gevoel dat ik nog geen antwoord heb gekregen
Volgens mij wel.Ik raad dat doortrek ding af.
Welk doortrek ding? Die je zelf gebruikt? Of is die wel heel erg goed?
Ik vraag het maar want mijn messen (28cm koksmes, 18 cm santoku en uitbeen mesje worden vlijmscherp met de minosharp.)
Het kan zijn dat ik bij een zachte overrijpe tomaat wel ren snijbeweging moet maken. Dat heb ik nog nooit gesneden, ik eet die vaak niet op dus het snijden is niet nodig en anders vind ik die snijbeweging niet heel veel moeite, als dat zou moeten natuurlijk. Niet getest.
Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
Bekijk snedes maar eens onder een loep.Dan weet je gelijk wat je doet.
Als je dat niet doet blijft slijpen giswerk.
Dat dingetje van mij voldoet voor de messen waar ik het voor gebruik.Ik zou het niet op dure koksmessen gebruiken.
Mijn koksmessen zijn trouwens ook niet goedkoop.200 e vind ik voor een koksmes duur.Maar die zijn ontworpen om met een wetstaal te scherpen.
Mesje dat ik altijd bij me heb.
Ook hol trouwens.Maar erg sterk.