Re: RE: Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

191
cremalover schreef:
mutsje schreef:
Makster schreef: Klopt, maar het is gelukkig ook geen Auplex ;)
wil ik ook wil ik ook. Heb een Weber omdat ik die voor 45 euro kon kopen nieuw ipv 140
Afbeelding
maar we gaan offtopic van brood naar BBQ ? iets van nieuwe topic openen?
Zeker.
Echt brood bakken doe je in een houtgestookte
pizza/broodoven.
Ga ik van de zomer metselen. :mrgreen:
Dat zal het voor mij niet worden, als ik koffie buiten brandde, kwamen de Barbeknoeiers al in opstand, laat staan zo'n Pizzacrematorium, er staan op MP bouwsetjes van/voor rond de 400 euro, een vuurvaste tunnel en speciale bodem.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

193
Makster schreef:Best een leuk topic! Laat ik nu toevallig een Kamado (black bastard) hebben. Van het weekend maar is een Dutch Oven scoren en zelf broodbakken. Dank u allen voor de inspiratie!
Zelf heb ik een kleine zwarte nepperd en een grote rode Joe. Ik heb daar nog geen brood in gebakken, maar waarom in de DO en niet gewoon op de pizzasteen?
Incompetence: When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts, there's no end to what you can't do

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

196
Ik ben toevallig vandaag bezig met een no knead bread in een broodbakvorm. Je moet wel iets van een vorm hebben anders zakt het deeg uit omdat er erg veel vocht wordt gebruikt. Maar lijkt goed te gaan. Staat nu af te koelen buiten, zo aansnijden om te zien hoe hij van binnen is.
Ik ben er trouwens vanochtend om 9 uur mee begonnen! En om 12 uur in de oven gezet. In plaats van koud water, heet water gebruikt om het proces te versnellen. Lijkt ook goed te gaan. Dit is uiteraard met gist en niet met desem.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

197
bobbee schreef:Ik ben toevallig vandaag bezig met een no knead bread in een broodbakvorm. Je moet wel iets van een vorm hebben anders zakt het deeg uit omdat er erg veel vocht wordt gebruikt. Maar lijkt goed te gaan. Staat nu af te koelen buiten, zo aansnijden om te zien hoe hij van binnen is.
Ik ben er trouwens vanochtend om 9 uur mee begonnen! En om 12 uur in de oven gezet. In plaats van koud water, heet water gebruikt om het proces te versnellen. Lijkt ook goed te gaan. Dit is uiteraard met gist en niet met desem.
Er zijn broodvormen met een deksel, ik heb er een van 1900 gram is wel erg groot!
Daar wilde ik ooit een krentenbrood in bakken maar een cake ging ook prima, alleen een aparte vorm, drie kleuren marmer.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

200
bobbee schreef:Ik ben toevallig vandaag bezig met een no knead bread in een broodbakvorm. Je moet wel iets van een vorm hebben anders zakt het deeg uit omdat er erg veel vocht wordt gebruikt. Maar lijkt goed te gaan. Staat nu af te koelen buiten, zo aansnijden om te zien hoe hij van binnen is.
Ik ben er trouwens vanochtend om 9 uur mee begonnen! En om 12 uur in de oven gezet. In plaats van koud water, heet water gebruikt om het proces te versnellen. Lijkt ook goed te gaan. Dit is uiteraard met gist en niet met desem.
In de bus gaat het ook prima!

Afbeelding


Braadslede onderin oven mee laten verwarmen en glas water erin voor stoom.

Ik moet bekennen dat ik soortgelijk brood al jaren bak met gist alleen nog niet in een bus maar altijd op een steen. Maar dat gaat prima en voordeel is dat je zo 2 grote broden in de oven kunt schuiven!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!