De desem ploft nu na een halve dag uit het bakje dus ik moet wat gaan minderen met het tweemaal daags halveren en weggooien en aanvullen en het wordt tijd dat ik te weten kom hoe een brood gebakken kan worden.
Intussen gooi ik de helft van de desem niet steeds meer helemaal weg, er kan tevens een pannenkoekje van worden gemaakt. Ik vond wel recepten met van alles erin, te beginnen met ei, maar ik heb helemaal geen ei en dergelijke dingen in huis en wil me niet opnieuw allerlei drukte op de hals halen dus ik heb er een paar heel simpele geprobeerd, desem zat immers. Gewoon wat water erbij, ietsie pietsie zout, een beetje suiker. Olie in de pan want de boter vond ik veel te zwaar ruiken op de vroege ochtend, dat beneemt de mens elke eetlust. De eersten waren te dik, ik moest meer warm water toevoegen maar deze ging lekker:
Youtube versie:
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
261LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino