Vanochtend de 14 gram en 12 gram weer geprobeerd. Erg goede koffie bij 12 gr en geen terugveren van de hefboom (spons effect) op het eind itt bij de 14 gram. Laat duidelijk zijn: nog nooit zulke goede koffie gehad! En idd nog nooit zoveel energie en aandacht aan mijn koffie besteed...Dirk Jan schreef: vr 21 jan 2022, 18:45 Ik lees lekker mee en heb ook weer wat geleerd. De Pavoni heb ik nu bijna 2 jaar en eigenlijk maar met één boon lukt het me om daar een goed tot heel goed resultaat mee te behalen. De anderen zijn - waren moet ik nu zeggen - net niet lekker genoeg en dan bedoel ik vaak te zurig. Ik heb het nu over bonen die de chocolade en aardsheid benadrukken. Bovenstaande posts wezen mij er op dat ik minder moest doseren en fijner malen en ja, daar kwam de chocolade terug! Maar, in tegenstelling tot wat Bobbee schrijft:
"Mag gerust 10 seconden zijn maar als het te zuur wordt dan wat korter en sneller extraheren."
ga ik zeker voor 10 seconden en en zelfs wat langer!
Bij de ene boon doseer ik 12 gram en bij de andere 14 gram. Mijn startpunt is altijd 13 gram.
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
31Lelit Bianca vs2; Eureka Mignon XL zwart