

50% zelfgemale rogge en 50 % tarwemeel
Uiteraard desem.
Geen haast mijn starter heeft geduld, altijd welkom!mutsje schreef:Binnenkort eens bij Kabouter langs voor een starters setje zuurdesemdruk druk en ik woon zo dichtbij moest me eigenlijk doodschamen. Bij mij thuis heeft het met deze koude temperaturen momenteel moeite met rijzen, maar kwam er ook achter dat ik er te weinig vocht in had. Is altijd weer gokken dat half volkoren brood bakken.
Ziet er ook erg fijn uit. Waarmee maal je je rogge?
Ik denk dat de vraag meer was met welke of wat voor molen?cremalover schreef:Plat en grote diameter.
Conisch geeft teveel zuur.
Mooi apparaat! Voor belangstellenden: http://www.hawos.de/index.php/de/produk ... lly-100-de" onclick="window.open(this.href);return false;cremalover schreef:Graanmolentje van Hawos.
Billy 100.
Die Kitchenaid module kost rond de 150 euro, het eventuele voordeel van die is dat je de snelheid kan regelen.Kabouter schreef:Leuk molentje zo te zien, van hout.
Mijn boek heeft het onder andere over een opzetstuk voor Kitchenaid machine; die heb ik niet maar wel een bovenmatige interesse in koken en (al dan niet glimmende) machines, dus misschien komt die combi er hier op termijn. Tot die tijd naar de molen voor het meel.
Ik had er nog niet bij nagedacht dat ook meel het beste vers kan worden gemalen. Gelukkig zijn die graanmalers niet zo kostbaar als onze bonenmalers.@3aan schreef: Mooi apparaat! Voor belangstellenden: http://www.hawos.de/index.php/de/produk ... lly-100-de