Re: Man en mes
771Zeer fraai
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Datvraagtnatuurlijkomeenfoto!mr Blanc schreef: za 22 apr 2023, 20:05 Voor mijn verjaardag een Japans VG10 Santokumes gehad van forged! Pff nog niet eerder zo’n scherp mes gehad! Nog wel ff spannend met de groenten etc snijden
Ik hoop tgilleko B. schreef: zo 23 apr 2023, 10:27 Mooi met zo'n hoes van leder. Het echte werk kan nu beginnen. Het gekke is, als je jezelf gaat verdiepen in het snijden ga je koken ook ineens (nog) leuker vinden.
️
Ik vind die dingen gevaarlijk.En met een goed mes snij je net zo dun.Heeft me te vaak wat vel gekost zon mandoline.bobbee schreef: za 22 apr 2023, 14:31 Niet echt een mes of iets met koffie maar wel iets waar ik al heeeel lang naar kijk en toch beetje mes is. Mijn huidige budget Aldi mandoline is bot, dus excuus om deze welbekende geweldige Japanse mandoline aan te schaffen. Vond hem ergens in de aanbieding incl optionele opvangbak en dat was de druppel...je voelt wel direct dat er ook goede kwaliteit plastic bestaat!
Komkommer plakje....
Waarom kiezen als je beide kunt hebben...gilleko B. schreef:Mandoline wel slimme uitvinding, maar ik vind snijden met een mooi mes zo leuk om te doen. Ikzelf snij niet alles even dun,
viekant of lang zoals een mandoline dat kan.
️
Ik heb messen, geen Japanse maar van zwilling, een santoku, een 23cm koksmes en nog wat andere. Maar zo'n mandoline doet het prachtig en snel. Elk plakje even dik of flinterdun, topkoks gebruiken dit niet voor niks. Niet dat ik in de buurt van een topkok kom maar gewoon ter vergelijk.cremalover schreef: Ik vind die dingen gevaarlijk.En met een goed mes snij je net zo dun.Heeft me te vaak wat vel gekost zon mandoline.
Klopt helemaalbobbee schreef: ma 24 apr 2023, 15:41 Ik heb messen, geen Japanse maar van zwilling, een santoku, een 23cm koksmes en nog wat andere. Maar zo'n mandoline doet het prachtig en snel. Elk plakje even dik of flinterdun, topkoks gebruiken dit niet voor niks. Niet dat ik in de buurt van een topkok kom maar gewoon ter vergelijk.