

Anaerobe bacteriën kunnen juist heel gevaarlijk zijn, denk aan botulisme! Ik kook al jaren met de sous vide en heb nog nooit gehoord dat ingesloten lucht gevaarlijk zou kunnen zijn. Over welke bacteriën gaat het dan en onder welke condities?lmg475 schreef:Dat is nu de essentie van sous-vide: een exacte temperatuur van het water en dat het water overal even warm is. Ik werk al jaren met sous-vide apparaten. Wat ik nu heb reageert op 0,1°C met een sensor in elke hoek van het apparaat. Als ik het apparaat vul is dit telkens met ongeveer 30 liter water dat steeds in beweging wordt gehouden om overal exact dezelfde temperatuur te hebben.R1200C schreef:
@3aan: bij mij is sous-vide een kookplaatje met een pannetje water. Dus is het wel van belang om te kunnen meten
En natuurlijk is een goede vacuummachine onontbeerlijk. Als uw te bereiden voedsel niet goed vacuüm is, vieren de bacteriën feest
Terug naar “Koffie technieken”