Ervaringen.
Ten eerste dat het maalsel grover moet zijn dan bij de Strega.Raar.Zeker daar de groep zwaarder gaat ondanks de langere arm.
Twee.Mooiere uitgifte uit de douche.
Drie.Elk shot is raak en komt overeen met de vorige shots .Geen gelukstreffers of mindere shots meer.Elke keer is kassa.
Vier.Geen flushen.Gelijk koffie zetten.Temperatuur is goed.
Vijf.Veel beter stomen.Dat is gewoon geen vergelijk met de Strega.
Zes.Overall feel van de machine is degelijker en beter.
Zeven.Geen verandering in malerinstelling nodig voor de enekele en dubbele zeef.De enkele maakt dezelfde kwalitet shots als de dubbele met dezelfde malerinstelling.Hoera!
De shots die ik nu met de Pompeii maakte heb ik ook met de Strega gemaakt.Maar ik maak ze nu dus elke keer opnieuw.
Acht.De crema is egaler.
Al met al is het verschil consument en pro machine groter dan ik zelf ooit gedacht had.
Maar het grootste verschil is de reproduceerbaarheid van geweldige shots.
Re: Pompeii
2Oké dan, leg die lat maar weer hoger... Blèhh! 

La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Pompeii
3Dat van het grovere maalsel ligt aan het weer van de afgelopen dagen, dat heb ik namelijk ook! 

Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Pompeii
4Leuk om te lezen. Toch wel een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de Strega. De Strega staat er inderdaad om bekend dat je fijner moet malen door de grote punch aan het begin.
Vraag me nog wel af hoeveel de maler uit zou maken, alhoewel de Major van jou ook een topmachine is. Sinds ik de HG One heb is de Strega ook echt ontzettend consistent en merk ik geen verschil meer tussen de espresso's. Ook elke keer raak met doodeenvoudige reproduceerbaarheid. Wellicht is het toch waar dat een hevel beter werkt met conische schijven. Dan krijg je nog betere shots zodra je de Kony hebt of is de Kony al binnen?
Vraag me nog wel af hoeveel de maler uit zou maken, alhoewel de Major van jou ook een topmachine is. Sinds ik de HG One heb is de Strega ook echt ontzettend consistent en merk ik geen verschil meer tussen de espresso's. Ook elke keer raak met doodeenvoudige reproduceerbaarheid. Wellicht is het toch waar dat een hevel beter werkt met conische schijven. Dan krijg je nog betere shots zodra je de Kony hebt of is de Kony al binnen?
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60
Re: Pompeii
5Klinkt top! Op naar de volgende upgrade...
#hebbehebbehebbe #upgraditus

Vibiemme Domobar Super Electronica en Mazzer Mini E type A met SJ schijven
Re: Pompeii
6Denk ik niet Eric.Ik heb een aantal maanden bij de Strega een Pharos gebruikt en merkte geen verbetring in de shots of reproduceerbaarheid.Erik82 schreef:Leuk om te lezen. Toch wel een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de Strega. De Strega staat er inderdaad om bekend dat je fijner moet malen door de grote punch aan het begin.
Vraag me nog wel af hoeveel de maler uit zou maken, alhoewel de Major van jou ook een topmachine is. Sinds ik de HG One heb is de Strega ook echt ontzettend consistent en merk ik geen verschil meer tussen de espresso's. Ook elke keer raak met doodeenvoudige reproduceerbaarheid. Wellicht is het toch waar dat een hevel beter werkt met conische schijven. Dan krijg je nog betere shots zodra je de Kony hebt of is de Kony al binnen?
Enige maler die ik ooit nog zou willen is een Nino denk ik.Directmaler die goed werkt zonder retentie.
andere directmalers komen er niet meer in.Of een HG one.Maar dan zou er een motor op moeten.

Re: Pompeii
7Kom je toch uit bij de Robur...Maar dan zou er een motor op moeten.

La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Pompeii
8pfff men is weer eens niet op de hoogteSpironski schreef:Kom je toch uit bij de Robur...Maar dan zou er een motor op moeten.

is allang gedaan!

http://www.home-barista.com/grinders/ho ... 24577.html
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Pompeii
9Zeg, nu niet blasé worden hè, meneer-met-de-mooie-spullen!pfff men is weer eens niet op de hoogte![]()

La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Pompeii
10Ik heb geen conische schijven kunnen ontdekken in mijn heveltje.Erik82 schreef:Leuk om te lezen. Toch wel een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de Strega. De Strega staat er inderdaad om bekend dat je fijner moet malen door de grote punch aan het begin.
Vraag me nog wel af hoeveel de maler uit zou maken, alhoewel de Major van jou ook een topmachine is. Sinds ik de HG One heb is de Strega ook echt ontzettend consistent en merk ik geen verschil meer tussen de espresso's. Ook elke keer raak met doodeenvoudige reproduceerbaarheid. Wellicht is het toch waar dat een hevel beter werkt met conische schijven. Dan krijg je nog betere shots zodra je de Kony hebt of is de Kony al binnen?

Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.