Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 7373
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » wo 12 jul 2017, 13:15

Franse bakkers kunnen er niks van en een Amerikaan gaat dat rechtzetten, dat is geloof ik de strekking:

https://www.nytimes.com/2017/07/11/dini ... -rigo.html
All across France, the local boulangerie — the mom-and-pop shop that turns out classically crusty baguettes, eggy brioches, sturdy boules and croissants as light as air — has fallen into decline in recent decades as some people have adopted carbohydrate-free diets and others have grown accustomed to buying bread at supermarkets and convenience stores that make their own, using cheap ingredients. In the process, bread aficionados lament, the quality of the average loaf has plummeted, and many traditional bakeries have closed.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

R&B
Berichten: 921
Lid geworden op: za 23 aug 2008, 17:48
Locatie: Zwolle

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor R&B » wo 12 jul 2017, 21:52

Nou, als er één land is waar ik nog nooit lekker brood gegeten is is het de VS!
Alles is zacht (als in nooit krokant) en gezoet... :shock:
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

cremalover
Berichten: 4648
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » vr 14 jul 2017, 16:21

ziet er verdomd lekker uit.
Bijzonder mooi deze!
Sinds ik de recepten aan mijn laars lap en zelf nadenk gaat het eigenijk veel beter. :)

Dank voor het compliment!

Deze kwam zojuist op Twitter voorbij Afbeelding : Heel of gesneden? Afbeelding
Ja het natte vinger werk.Ik vaar er wel bij.
Recepten zijn saai.Handig voir als je met iets begint.Of het nu couscous of brood is maar zo snel mogelijk vergeten.
Ze dwingen je in een keurslijf en beperken je culinaire creativiteit.
Verder heb je er een leesbril bij nodig en die ben ik altijd kwijt.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 3801
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: RE: Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor @3aan » vr 14 jul 2017, 17:58

ziet er verdomd lekker uit.
Bijzonder mooi deze!
Sinds ik de recepten aan mijn laars lap en zelf nadenk gaat het eigenijk veel beter. :)

Dank voor het compliment!

Deze kwam zojuist op Twitter voorbij Afbeelding : Heel of gesneden? Afbeelding
Ja het natte vinger werk.Ik vaar er wel bij.
Recepten zijn saai.Handig voir als je met iets begint.Of het nu couscous of brood is maar zo snel mogelijk vergeten.
Ze dwingen je in een keurslijf en beperken je culinaire creativiteit.
Verder heb je er een leesbril bij nodig en die ben ik altijd kwijt.
Brilletje leg ik altijd uitgevouwen over de mixer! ;)

Verstuurd vanaf mijn SM-T700 met Tapatalk
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 7373
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » vr 14 jul 2017, 19:45

Recepten zijn saai. Handig voor als je met iets begint.

Ze dwingen je in een keurslijf en beperken je culinaire creativiteit.
Mee eens. Je leert ook meer over waar je werkelijk mee bezig bent door echt alles aan het vervaardigen van een broodje zelf uit te pluizen.

Om te starten is een stramien ideaal, daarna zo snel mogelijk ervan af stappen en zelf op zoek gaan naar wat goed werkt voor dat ene broodje, en dan verder. Ik merk hoe langer hoe meer dat ik nog maar helemaal aan het prille begin sta. Het brood is lekker en ziet er goed uit maar ermee 'spelen' en snel en simpel iets aanpassen waardoor het net beter gaat, dat is een heel gedoe. Leuk om uit te vissen.

Zoals Bobbee behendig dat pizzadeeg vervaardigen onder de knie heeft, prachtig om te zien, en dan is het nog eens echt zuurdeeg ook.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 7373
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » zo 16 jul 2017, 10:09

brod01-IMG_7802-15-juli-2017.jpg
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 7373
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » do 20 jul 2017, 05:27

Een dochter van Frank Zappa over glutenvrij brood en "echt Europees zuurdeeg" dat veel beter is dan het Amerikaanse spul:

http://united-mutations.blogspot.nl/201 ... zappa.html

Ik heb alleen het begin gehoord, ben afgehaakt toen die onzin over zuurdesem begon. daarna zal het wel over tal van andere onderwerpen gaan aangezien je over veel dingen onzin kunt zeggen.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

mutsje
Berichten: 620
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » za 29 jul 2017, 14:49

Bij openlucht museum in de IJfel, weet naam even niet meer maar hier staat een werkende 150 jaar oude oven die dagelijks gebruikt wordt. En ik moet zeggen de broodjes en gebak wat ze daar maakten was errug lekker!
Bijlagen
WP_20170718_12_27_16_Pro.jpg
WP_20170718_12_27_11_Pro.jpg
WP_20170718_12_27_07_Pro.jpg
WP_20170718_12_26_55_Pro.jpg
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

R&B
Berichten: 921
Lid geworden op: za 23 aug 2008, 17:48
Locatie: Zwolle

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor R&B » ma 07 aug 2017, 10:22

:D
IMG_3684.PNG
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

mutsje
Berichten: 620
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » di 08 aug 2017, 19:02

leuk! Heb weer een Wit brood op eerst rijs staan. Straks tweede rijs in mandje daarna kan die de oven in.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron