
Het begint gewoon te duizelen. Begrijp er niets van. Maar dat komt vast nog wel een keer goed

Keyser schreef:Ik ben zo blij dat ik mijn bonen geroosterd koop wanneer ik dit lees
Het begint gewoon te duizelen. Begrijp er niets van. Maar dat komt vast nog wel een keer goed
Zou zeggen kom maar eens bij me branden.Keyser schreef:Ik ben zo blij dat ik mijn bonen geroosterd koop wanneer ik dit lees
Het begint gewoon te duizelen. Begrijp er niets van. Maar dat komt vast nog wel een keer goed
Hoezo gewichtig?bobbee schreef:Keyser schreef:Ik ben zo blij dat ik mijn bonen geroosterd koop wanneer ik dit lees
Het begint gewoon te duizelen. Begrijp er niets van. Maar dat komt vast nog wel een keer goed
Gewoon voor espresso branden en filter niet proberen. De heren hierboven hebben apparatuur waarmee je de branding kunt sturen en loggen. Een huis, tuin en keuken brander heeft die mogelijkheid niet.
Ik brand met een behmor en daarvoor de gene cafe zoals zo velen. In zo'n apparaat stop je 250 a 350 gram bonen. Ik probeer dan zo snel mogelijk op first crack te zitten zodat je de bonen niet bakt en dat heeft zo'n apparaatje nodig want die gaat niet zo snel. Vanaf first crack kun je kiezen wanneer je de branding stopt en die is gerelateerd aan de smaak. Lichter is minder zwaar, fruitiger, aciditeit etc. Ga je pas bij 2e krak stoppen, die komt daarna,met een minuut of 3, dan zit je in het chocolade gebied. Met een goede groene boon krijg je ook goed resultaat voor espresso. Maar iedere keer zal het een beetje anders zijn. Dat komt door de pure ambacht. Want hierboven doen ze wel heel gewichtig en leveren vast mooie koffie maar aan mijn ambacht en Fingerspitzengefühl kunnen ze niet tippen met al hun competers! Dussss....
Was een grapje natuurlijk, wat denk je.Henrom schreef:Hoezo gewichtig?
bobbee schreef:Was een grapje natuurlijk, wat denk je.Henrom schreef:Hoezo gewichtig?
Wat dat aangaat is het net als het leven zelf, de reproductieve handeling tussen levenspartners lijkt voor de buren altijd hetzelfde te klinken maar toch zit er subtiele variatie in.bobbee schreef: vr 04 okt 2019, 05:10iedere keer zal het een beetje anders zijn. Dat komt door de pure ambacht.
bobbee schreef: vr 04 okt 2019, 05:10hierboven doen ze wel heel gewichtig en leveren vast mooie koffie maar aan mijn ambacht en Fingerspitzengefühl kunnen ze niet tippen met al hun computers! Dussss....
Hi Arnoud, ik zal je tip eens uitproberen en kijken naar kleur en dev. tijdPti schreef:Ik doe dat juist wel voor filter! Bij first crack krijgt de koffie een scherpe azijngeur. Zodra die wegtrekt begint het punt waar ik wil droppen voor filter, zo'n 30sec na het wegtrekken van de azijngeur is de koffie meestal op zijn zoetst. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de rest v/h brandprofiel zoals totale brandtijd en RoR bij ingaan FC.