Re: Voorstellen + Tips worden gewaardeerd

11
Even een snelle foto. Zou er nog graag een Niche Zero bij willen zodat ik (makkelijker) kan experimenten met andere soorten koffies zoals pourover, maar denk dat ik eerst de espresso goed onder controle moet krijgen voordat ik het overzicht verlies en daardoor gedemotiveerd wordt.

Ik had daarnaast nog 1 vraagje, ik heb een IMS bakje en een Espressogear tamper van 58mm. Elke keer als ik tamp blijft er een randje staan en heb zo nu en dan in de randen channeling. Ik denk persoonlijk dat het door mijzelf komt, maar weet niet of een (fractie) te kleine tamper daar invloed op heeft?

Afbeelding


Groetjes,

Emile
Expobar Brewtus - Weber EG-1 core & ultra burrs - Commandante C40

Re: Voorstellen + Tips worden gewaardeerd

12
Huh?! Hoe kom jij aan mijn machine en weegschaal?!
Afbeelding

Afbeelding


De Niche werkt ook erg prettig als maler voor espresso en tussen pourover en espresso wisselen gaat heel eenvoudig.

Dat Tamper verhaal herken ik ook. Ik heb wel de indruk dat dit door de te kleine tamper komt. Al denk ik dat er altijd wel iets aan de randen blijft. Op mijn verlanglijst staat in ieder geval nog een 58.4mm

Re: Voorstellen + Tips worden gewaardeerd

13
Die tamper maakt niet veel verschil. Mijn mening. Ook een strak passende Tamper is discutabel. Doordat hij zo strak langs de rand zit trek je de puck mee omhoog met het omhoog halen van de tamper doordat je een vacuum creëert. Als je draaiend de tamper omhoog haalt kun je dat wel voorkomen.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Voorstellen + Tips worden gewaardeerd

18
Nou, je moet de tamper omhoog draaiend uit het filterbakje liften. Dat is een extra handeling of ding waar je op moet letten.
Wat ik bedoel is dat er met standaard 58mm tamper inderdaad een randje maalsel langs het bakje kan zitten maar wat merk je daarvan? Ik denk niet dat daardoor channeling ontstaat bijvoorbeeld. Ik denk bijvoorbeeld wel dat als je de puck met een strak passende Tamper door het vacuüm lostrekt ook de seal verbreekt wat wel effect heeft op de extractie.
De barista hustle tamper heeft op dat vacuüm wat gevonden, daar zit vlak boven de base die heel dun is een rand. Dat lost het vacuüm probleem op. Als je dus zo'n passende Tamper wilt zou ik die aanschaffen.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Voorstellen + Tips worden gewaardeerd

19
Oke, duidelijk verhaal. En inderdaad, ik vraag mij ook af of het wat oplevert.
Alleen blijft het een vreemd verhaal. De standaard bakjes passen de 58mm goed op en heb ik geen vacuüm. Maar wanneer mijn Strada bakje groter is en er een grotere tamper in past, dan trekt hij wel vacuüm. Kunnen die bedrijven van die tampers dan niet simpel meten? Ze bouwen dan dus troep. Had het dan 58.3 mm moeten zijn?