
Re: Man en mes
562Inderdaad, mooi!
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva = 2820 & een QM3000. Werkruimte: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Man en mes
563Ja was geeneens extreem duur, net wat over de €100 bij een winkel om de hoek
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Man en mes
564
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Man en mes
565Mooi Nakiri mes. Tschuchime geslagen. Ben benieuwd naar de staalsoort, SG-2 of HAP 4O is mooi, zit je zo aan ver boven de 60 Rockwell.fransg schreef:een mes gekocht tbv voedselbereiding

Re: Man en mes
566Er zit geen papiertje bij met uitleg. Op de doos staat een klein labeltje met Kazoku Chikara Nakiri, maar er staat niet bij wat ze daarmee bedoelen.
Het mes nodigt wel uit tot snijden in van alles:
Het mes nodigt wel uit tot snijden in van alles:
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Man en mes
567De winkel weet het op de site wel!
Een Japanse groentebijl voor een zeer scherpe prijs. Dit is de Nakiri met een lemmet van 18 cm. Een koksmes is voor bijna al het snijwerk geschikt.
Over deze serie
Chikara is de vierde messenserie van Kazoku en het zijn prachtige messen. De messen worden gemaakt in een kleine fabriek in Seki, de messenstad van Japan. Een Chikara is dus een echt origineel Japans mes!
Japans staal
De scherpte van een mes wordt bepaald door het staal en de slijpwijze. Dit mes is gemaakt van Sandvick 19C27 staal. Onder de kenners staat deze staalsoort bekend als één van de puurdere staalsoorten voor messen. 19C27 staal is hard en blijft lang scherp. Door de hoge hardheid (60-61 hrc) kan het mes extra scherp geslepen worden (op 15 graden). Ook kan het lemmet extra dun gemaakt worden, waardoor het met groot gemak snijdt.
De harde kern wordt beschermd door 44 lagen damaststaal (22 aan elke kant). Deze zachtere lagen beschermen het harde staal, waardoor het mes minder kwetsbaar is.
Als laatste stap wordt het mes met een hamer bewerkt, het verkregen patroon wordt tsuchime genoemd. Deze hamerslag geeft het mes een karaktervolle afwerking en zorgt ervoor dat voedsel minder blijft plakken tijdens het snijden.
Het handvat
Het handvat is gemaakt van bruin pakkahout. Pakkahout wordt gemaakt door hout en kunststof te combineren. Het resultaat is het warme uiterlijk van een houten handgreep zonder het onderhoud.
Over het merk
Kazoku is exclusief verkrijgbaar bij Meesterslijpers. De kwaliteit is erg hoog en de prijs messcherp. Dit bereiken we door rechtstreeks bij de fabrikant te kopen en zelf te importeren. Het voordeel is voor jou! Om meer te zien van Kazoku, klik hier
Eigenschappen
Groentenbijl van 18 cm
Geschikt voor het groenten en fruit
Gemaakt van Zweeds 19C27 staal
Gehard tot 60-61 HRC Rockwell
Handvat van Pakkahout
Gemaakt in Seki, Japan
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Man en mes
568bobbee schreef: di 31 dec 2019, 18:21 Hmmm, nu we het over Brazilian gaan hebben zal het niet lang meer duren voordat het vlijmscherpe scheermes het af moet leggen tegen de vloeibare warme wax, waarvan er ook vast verschillende kwaliteiten in omloop zijn.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Man en mes
570SG-2 en HAP40 zijn vaak nog iets duurder (€200-300).gilleko B. schreef: do 20 jan 2022, 14:27 Mooi Nakiri mes. Tschuchime geslagen. Ben benieuwd naar de staalsoort, SG-2 of HAP 4O is mooi, zit je zo aan ver boven de 60 Rockwell.
Heb zelf ook een kleine collectie keukenmessen en verschillende staalsoorten. De rode R2/SG-2 petty is veruit favoriet. Het grote gyuto mes is AEB-L, heel vergelijkbaar met het Zweedse Sandvick 19C27 staal van Frans zijn mes. Iets dikker en minder scherp, maar heel degelijk. De Nakiri is VG-10 maar gebruik ik niet zo vaak en de Santoku gebruik ik alleen om te mishandelen.


Ik brand mijn eigen koffie op een bedenkelijk niveau.


