Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4593
cremalover schreef:
Wijmaar schreef: vr 28 jan 2022, 13:02 Dank! Had deze keer iets minder op spanning gebracht tijdens vormen, daardoor ook mooie vorm gekregen. Ook blij met de binnenkant.

Afbeelding


Meer geschikt voor Nutella dan voor hagelslag
Afbeelding
Mooie structuur en regelmatige korst .Alleen die opstaande rand .Kreeg ik met ketelbroden nooit weg.Heb ik nu minder last van.
Die opstaande rand? Dat is juist prachtig en het lekkerste stukje van het brood.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4595
Ook maar weer eens hier wat posten. Twee jaar geleden probeerde ik weer te starten met het zelfbakken van zuurdesembrood. Dat is me toen niet gelukt. Ik kreeg de starter niet goed. Ben er mee getopt. Had ook niet echt veel tijd / energie om dat verder uit te zoeken. Sinds bijna een jaar maak ik echter brood inde broodmachien. Ik moest gluten vermijden, dus mijn favoriet: zuurdesem van tarwe en rogge kon niet meer. Ben toen maar zelf aan de slag gegaan met bakken met gist en zuurdesempoeder uit een zakje. Gebruik haver-, rijst-, mais-, boekweit- en maiszetmeel. Dat gaat prima en is goed van smaak. De laatste maanden doe ik er een klein deel speltmeel door. Dat bindt net iets meer. Moeilijkheidsgraad is ook het binden.
In de loop van dit jaar ga ik minder werken en dan ga ik toch weer proberen zuurdesem te maken en komt er waarschijnlijk een goede oven. Naast de broodmachien, bakken we in de magnetron welke ook een hetelucht oven is, maar toch niet zo lekker werkt. We doen er al zeker 20 jaar mee, maar toch.
Hier zit het deeg net in de machien.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva = 2820. Werkruimte: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Bijlagen

Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4596
Dit onderwerp trekt ook regelmatig mijn aandacht. Ik heb tot een jaar geleden vrijwel wekelijks brood gebakken. Niet zo ambachtelijk als wat ik hier langs zie komen maar zeker zeer smakelijk en niet naar om naar te kijken. Afgelopen jaar was echter privé een verschrikkelijk jaar en voor leuke dingen als brood bakken was geen ruimte. De zon begint nu weer een beetje te schijnen en daarom heb ik spullen in huis gehaald om weer eens brood te bakken.
Hoe het er ook uit gaat zien, ik zal het resultaat met trots hier delen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4598
Dirk Jan schreef:Ook maar weer eens hier wat posten. Twee jaar geleden probeerde ik weer te starten met het zelfbakken van zuurdesembrood. Dat is me toen niet gelukt. Ik kreeg de starter niet goed. Ben er mee getopt. Had ook niet echt veel tijd / energie om dat verder uit te zoeken. Sinds bijna een jaar maak ik echter brood inde broodmachien. Ik moest gluten vermijden, dus mijn favoriet: zuurdesem van tarwe en rogge kon niet meer. Ben toen maar zelf aan de slag gegaan met bakken met gist en zuurdesempoeder uit een zakje. Gebruik haver-, rijst-, mais-, boekweit- en maiszetmeel. Dat gaat prima en is goed van smaak. De laatste maanden doe ik er een klein deel speltmeel door. Dat bindt net iets meer. Moeilijkheidsgraad is ook het binden.
In de loop van dit jaar ga ik minder werken en dan ga ik toch weer proberen zuurdesem te maken en komt er waarschijnlijk een goede oven. Naast de broodmachien, bakken we in de magnetron welke ook een hetelucht oven is, maar toch niet zo lekker werkt. We doen er al zeker 20 jaar mee, maar toch.
Hier zit het deeg net in de machien.
Wat interessant. Hoe komt zijn glutenvrij brood uit de broodbakmachine? En is het recept. Wil ik ook weleens proberen hier voor mijn zoontje.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!