Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Re: Lungo en grinderaanpassing
2Ik doe americano's (long blacks) in plaats van lungo, maar ik vind de zachtere smaak van lungo zelf ook lekkerder.
Re: Lungo en grinderaanpassing
3Welke molen gebruik je nu dan?raze88 schreef:Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Lungo en grinderaanpassing
4Ik gebruik nu een eureka mignon specialita. Inmiddels de sculptor 64s veranderd naar de 78s na het zien van enkele review filmpjes. De twijfelbobbee schreef:Welke molen gebruik je nu dan?raze88 schreef:Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
blijft maar het zou ook voor nieuwe bonen makkelijker kunnen zijn om te proberen en eventueel ook om de mokkapot wat vaker te gaan gebruiken. Lastige keus..
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Lungo en grinderaanpassing
5Eureka Mignons zijn lastige apparaten als je wilt wisselen van bonen of zetmethode.. denk dat een apparaat als de Sculptor, met genummerde maalinstelling, een stuk makkelijker wisselen is.raze88 schreef: vr 07 apr 2023, 22:24Ik gebruik nu een eureka mignon specialita. Inmiddels de sculptor 64s veranderd naar de 78s na het zien van enkele review filmpjes. De twijfelbobbee schreef:Welke molen gebruik je nu dan?raze88 schreef:Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
blijft maar het zou ook voor nieuwe bonen makkelijker kunnen zijn om te proberen en eventueel ook om de mokkapot wat vaker te gaan gebruiken. Lastige keus..
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
☕ Hedone Honne × Weber Key MK2 × Pietro Probrewing × Superkop × NanoFoamer PRO ☕
Re: Lungo en grinderaanpassing
6De smaak maar ook het mondgevoel (veel romiger) mis ik in een long black. Long black kan ook erg lekker zijn maar vind hem over het algemeen wat waterig overkomen tov een Lungo.Pti schreef:Ik doe americano's (long blacks) in plaats van lungo, maar ik vind de zachtere smaak van lungo zelf ook lekkerder.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk