Ik ben net begonnen aan de el Salvador.
Ik heb geen bakje waar 20 gram in gaat dus heb ik 18 gram aangehouden.
De eerste poging kwam al aardig in de buurt van de opgegeven recept.
45gr. koffie in 24 seconden.
Mijn inziens overheersende zurige tonen.
Tweede poging fijner gemalen.
Weer 45gr. Koffie maar nu in 32 seconden eruit.
Nog steeds veel zuur maar beter in balans. Proef veel sinaasappel. Voor de duidelijkheid is dit geen bakje koffie wat ik een tweede keer weer zou willen drinken.
Ik vind persoonlijk dat vooraf bepaalde recepten gewoon niet goed werken. Het is weliswaar een indicatie in algemene zin maar dan nog is het niet heel nuttig. Want mijn espressomachine en maler is anders als die van jullie en dan krijg je hele andere resultaten als we 1 vaste recept gaan aanhouden. Dat werkt nooit echt goed vind ik.
Op basis van wat ik nu proef zou ik zeggen dat ik een vrij drastische verandering moet maken aan de recept. Wellicht ook dat 92° te laag is voor mijn machine. Ik denk dat er nog veel meer te halen valt uit deze bonen maar niet in de richting van de recept.
Ik ga dus verder op mijn eigen manier, wordt vervolgd
