Alsnog wel erg leuk om mee te doen.

Tsjah, je cupt eigenlijk tegenover een referentie en niet voor voorkeur. In dit geval de verschillende methodes tegenover de referentie en als dat je eerste ervaring met cupping is lijkt me dat indd extreem moeilijk.Leinad schreef: ma 16 dec 2024, 12:16 Ik heb in ieder geval 1 ding geleerd: ik ben absoluut niet in staat om diverse lagen in smaken te omschrijven. Ik ben een simpel man. Ik vind iets lekker, mwah of niet. Dat is het wel zo'n beetje, haha!
Van deze sessie vond ik ze eigenlijk geen van allen echt lekker. Komt 't door de lichtere branding? Ik denk het dan. Of het is het cuppen an sich, dat kan ook.
Nou ja, ik geef de bonen nog een kans als ik er daadwerkelijk koffie van zet, opschenken of Aeropress. Wie weet....
Uiteindelijk gaat decafineren altijd gepaard met kwaliteitverlies, maar ik snap wat je bedoelt. Ik heb het wel eens gehad met een EA koffie die voor mijn gevoel zoeter cupte dan de niet gedecaffineerden variant. Waar dat hem in zit weet ik ook niet zo goed, misschien raak je toch bepaalde smaakcomponenten kwijt die anders de zoetheid remmen of is het brandprofiel net iets anders geweest door het verschil in vochtgehalte....Madencio schreef: Hier ook meegedaan en we vonden het allemaal een beetje tegenvallen. De Swiss water techniek was het lekkerst, beter dan het origineel. Maar ook wij waren niet in staat om verder te komen dan 'zoet', 'groenten', 'fris', 'lekker' etc.
Alsnog wel erg leuk om mee te doen.
Ik heb getracht te cuppen. Later vandaag heb ik er wel koffie mee gezet, maar die is in de gootsteen verdwenen. Dat was de onbewerkte, dus de caffeinehoudende.bobbee schreef:Hoe hebben jullie dan de koffie gezet? (behalve madencio want die zie ik cuppen) Als espresso denk ik? Het is geen espresso roast....
Ja, dat klinkt heel logisch. Ik heb die klik wel gemaakt tijdens de sessie, om de 3 anderen te vergelijken met de caffeinehoudende. Dan nog vind ik het lastig.Pti schreef: Tsjah, je cupt eigenlijk tegenover een referentie en niet voor voorkeur. In dit geval de verschillende methodes tegenover de referentie en als dat je eerste ervaring met cupping is lijkt me dat indd extreem moeilijk.
Ik vond het erg lastig. Ik wist al dat ik smaak lastig te beschrijven vind. Ik vind "gewoon iets lekker of niet". Ik heb wel vaak uitgesproken voorkeuren.fob schreef:.
Ik ben erg benieuwd naar de smaakervaringen van anderen, en of die een beetje in de buurt komen van die van mij. Of ben ik te te laat, heeft iedereen de zakjes al op en is de smaak alweer hetvergeten?