Bedankt, heb het geprobeerd. Geen succesMichaelvDuuren schreef: zo 18 mei 2025, 12:28Temperatuur heb ik op vakantie niet kunnen meten dus gewoon gekookt water opgegoten met een waterkoker. Zal rond de 96 graden hebben gelegen vermoed ik.Hk87 schreef:Als V60? Welke recept heb je aangehouden?MichaelvDuuren schreef: za 17 mei 2025, 22:45
Die had ik als filter mee op vakantie afgelopen mei vakantie. Was erg lekker inderdaad heel veel geniet momentjes door gehad.
Ik heb hem naast espresso roast ook als filter roast genomen en dat moet ik nog uitproberen.
Ik moet zeggen dat ik filterkoffie echt goed krijgen nog steeds wel echt lastig vindt. het is voor mijn smaak al snel verpest, heel veel trail en error nog.
Ik maalde met een Timemore Chestnut C2 handmaler:
V60 inderdaad
17 gram met 270 gram koffie uit
Bloom: 35 gram 40 sec
1e pour: tot 120 gram
2e pour: (kleine pour) wanneer koffie bed zichtbaar wordt tot 170 gram
3e pour: wanneer het koffie bed zichtbaar wordt tot 270 gram
Tijd lag rond de 3 minuten
Ik kreeg er heerlijke zoete fruitige koffie mee waar ik blij van werd.

Dat zal ook wel 100% aan mij liggen.
Een standaard V60 lukt wel vaker niet. Smaakt naar ehmm, bijna niks met een vleugje karton.
Ik heb tot nu toe het meeste succes met de hybrid van The Coffee Chronicler.
En laatste tijd ook met de nieuwe hybride van tetsu kasuya.
Smaakt dan niet echt als hoe V60 normaal gesproken is maar het is tenminste wel okee.