Pti schreef: vr 22 aug 2025, 10:25
Ik weet dat je met beperkte hoogte zit, maar houd dat knietje op de slangtule v/d vacuümbreker goed in de gaten. Die worden droog en scheuren na verloop van tijd.
Bedankt voor de tip. Ja, deze knietjes worden hard en breken dan, maar dat kan toch wel 5 jaar of meer duren (in mijn ervaring).
Ik heb dit type vacbreaker er helaas weer af moeten halen. Bij kleine boilertjes die snel op temperatuur zijn, werken deze perfect. Bij grotere boilers die langzamer op temperatuur komen, is het beter om een lage vacbreaker te gebruiken met een snelle actie (korte stift).
De machine is nu technisch zo goed als gereed. Espresso maken gaat als een tierelier. Ik vind de opwarmtijd wel erg lang, maar dat heeft zeker te maken met de dikke teflon pakking die ik achter de groep geplaatst heb. Misschien toch vervangen door een dunnere variant...
De electronika is ook gereed, dankzij mijn gepatenteerde porseleinen kroonsteen op LidL magneet....haha. Werkt geweldig en je hoeft nergens in te boren.
Binnenkort krijg ik de led verlichting binnen, zodat de achterkap in orde kan gaan maken.
Tenslotte...details matter bij dit soort restauraties. Dus geen RVS en torx boutjes, maar ouderwetse bolkoppen. Die zijn natuurlijk niet meer te koop, dus maak ik ze zelf van oude bolkopschroeven. Als je niet sterk bent, moet je slim zijn.....of was het andersom?
Cheers, TY