Inderdaad hoef je niet naar El Bulli om dit te nuttigen, al hoeft dat natuurlijk geen excuus te zijn om niet te gaan
èspesso is ontwikkeld door Ferran Adria voor Lavazza. Met gebruik van zijn intussen
wereldberoemde moleculaire kooktechnieken heeft hij een aantal specials gemaakt waaronder
èspesso en coffee sphere.
èspesso kan gemaakt worden in 3 smaak variaties.
- Espresso -
Gebaseerd op espresso, dus pure koffie in een koude, luchtige en eetbare vorm.
- Cappuccino -
Espresso's gemengd met melk zorgen voor een zachtere koffiesmaak.
- Macchiato -
Gemaakt met 2 sifon's, 1 met èspesso espresso en de ander met alleen melk.
Waar het te proeven is? In ieder geval op de komende horeca beurzen (Horecava & BBB/EFFF)
Het maken van deze producten is wel een secuur werkje en daarom zal het ook niet bij alle horeca
zaken te vinden zijn. Rotterdam zal (in Nederland) de primeur hiervan hebben.