ik heb sinds vandaag een hellem en bij mij is de filter ook versleten.
Ik heb wel het geluk dat een barista, die ik goed ken, workshops doen met cona's, en er nog een paar had liggen... (ik kreeg direct de tip: filters gekuist en VOCHTIG bewaren koelkast is een goede plek)
-Ik zal morgen vragen vanwaar hij ze heeft, en ik rapporteer het eerstdaags.
(Ook heb ik brewmethode gekregen van een andere kameraad (de huidige wereldkampioen aeropress) over hoe te zetten.:
ik zet met espresso maling: dan mocht ik niet te lang extrageren (max 1 minuut)
water naar boven, koffie erin, roeren, koffie dik laten vormen, terug roeren, en even laten staan.. (dit alles in een minuut)
dan laten vacuum trekken
(koffie-hoeveelheid had hij per ml een berekening voor maar ben ik vergeten

)
de brander: ik koop er morgen zoizo 1 op gas zoals in de koffiebar die de workshops doen; de branders zijn super goed in te stellen en speciaal voor dit doeleind
maar ik ken de naam, en prijs niet meer, ook dit laat ik 1 van de dagen weten.
alvast veel succes met het experimenteren